social deal 't vervolg den bosch
Geniet nog even van de zomer met de summerdeal van Social Deal. Een 5-gangen "Amuse" diner bij 't Vervolg aan de kolperstraat in Den Bosch

Samenwerking| Sinds kort mag ik af en toe een stukje schrijven voor Social Deal (hoe leuk??). Dit houdt in, dat ik de leuke deals in Den Bosch en omgeving in de gaten houd, en voor je ga uitproberen. En deze keer ben ik bij Mangerie ‘t Vervolg geweest. En ik ben gezellig samen met Ruud (m’n fijne schoonbroer) geweest. Want eerlijk is eerlijk, een 5-gangendiner “Amuse” voor 28,75 euro (dat is 52% korting), klinkt erg goed. Daarbij zit het restaurant bij mij om de hoek, dus het was de ideale locatie om er lekker een hapje te eten.

Mangerie ‘t Vervolg

mangerie t vervolg restaurant mangerie t vervolg wijn

Mangerie ‘t Vervolg zit in de Kolperstraat aan het fonteinpleintje in Den Bosch. Een gezellig, druk straatje waar leuke boetiekjes en kleinere eettentjes zitten. ‘t Vervolg heeft op dit plein een lekker terras en binnen zijn er ook genoeg tafels, om neer te strijken na een dag shoppen of sightseeing.

We kregen de kaart om te zien wat er, naast het diner nog meer te bestellen is. Maar wij kregen met Social Deal een verrassingsmenu met 5 gangen. Dit bleken er later eigenlijk 6 te zijn. Want we kregen er ook nog een “amuse” bij.

Amuse en voorgerecht

We bestelden lekker een wijntje en daarna volgde al snel de amuse. Een huisgemaakte gazpacho, op Bloody Mary wijze bereid is. Ik weet niet of er ook echt wodka in zat, maar de soep was wel lekker pittig. Een lekker gerechtje om mee te starten.

Het volgende gerecht dat we kregen was de Thaise salade met inktvis en mango, op een krokantje van rijst en een soja crème. Dit was persoonlijk één van mijn favoriete gerechten. Ruud keek eerst wat bedenkelijk, omdat hij niet zo’n fan is van inktvis, maar ook hij was fan van dit gerechtje. Ik vond de combinatie van de zoete mango, het sausje en de koriander erg lekker. Je proefde de koriander, maar hij was heel subtiel, waardoor het gerecht mooi in balans bleef. Erg lekker.

t vervolg gazpacho bloody mary stijl t vervolg thaise inktvis- mangosalade

Tussengerechten

De tussengerechten waren twee heel verschillende gerechten. Als eerste kregen we een pittige, groene curry- kokossoep met stukjes gemarineerde kip en paksoi. Het meisje dat ons hielp, raadde ons aan om de curry tegelijk met de paksoi te eten. Dit zou de soep iets zachter maken, omdat hij wat pittig was. Nou ben ik pittig eten gewend, dus ik vond het wel meevallen, maar die paksoi was er wel heel lekker in. Zeker in combinatie met de kokos.

groene curry kokossoep met kip

Vervolgens kregen we een stukje zeewolf, met een korst van sinaasappel en een saffraansausje, op een bedje van kool. Een lekker mals, stukje visfilet. Ik proefde de sinaasappel niet per se terug, maar de saus was wel goed op smaak en de kool en vis waren goed gegaard.

zeewolf met saffraan en sinaasappel

Hoofdgerecht

Hmm.. Dit vond ik ook echt een lekker gerechtje. Zacht gegaarde longhaas met saus van gerookte paprika, feta en knoflook, op een bedje van chorizo bulgur. De bulgur was goed op smaak en het vlees was lekker mals. Dit was een verrassende combinatie en misschien daarom ook wel zo lekker.

diner bij t vervolg social deal kuukskes t vervolg terras

Dessert

Tot slot kregen we bij ‘t Vervolg een erg lekker nagerecht. De huisgemaakte patisserie. Nou verwachtte ik daardoor echt een gebakje of taartje, maar dat was het niet. Het zag er wel lekker uit. En dat was het ook. We kregen ananas, ingelegd in mojito, witte chocolademousse met kokos en een parfait van aardbeien met een mango- en frambozensaus. Ik vond die ananas heel lekker, doordat je de munt echt goed proefde. De witte chocolademousse was het lekkerst. Zeker met de mangosaus.

t vervolg nagerecht

Ruud en ik hebben een hele leuke avond bij Mangerie ‘t Vervolg gehad. Voor 28,75 euro heb je een avondvullend programma met leuke gerechten, heel vriendelijk personeel (je wordt heel vriendelijk geholpen en geadviseerd) en een fijn terras. Mocht je nu denken: “Hé, dit wil ik ook proberen”, dat kan. Klik hier voor de summerdeal van Social Deal en wees er snel bij.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?