pintxos en tapas bij barzza den bosch
In de stoofstraat in Den Bosch kun je bij Barzza heerlijk Spaans genieten van tapas, pintxos en sangria. Super leuk om met zowel kleine, als grotere gezelschappen te doen. En ook nog eens lekker midden in het centrum.

In de stoofstraat, bij mij om de hoek, kun je sinds ruim een half jaar terecht voor de lekkerste tapas en pinchos. Huh, maar daar zat toch al iets? Ja klopt, sinds 2007 heeft daar tot 2016 tapasbar Danza gezeten. Maar sinds begin dit jaar is de zaak omgebouwd tot een bar- restaurant waarin de Spaanse keuken is uitgebreid, maar ook de Spaanse stijl is terug te zien in de hele zaak. Omdat ik nog nooit bij Danza was geweest ( ik hoorde er te veel wisselende verhalen over), maar wel echt op zoek was naar een leuk, betaalbaar restaurant met Spaanse keuken, ging ik er toch een kijkje nemen. En ik ben fan!! Waarom? Dat lees je hier.

pintxos en sangria bij barzza den bosch

Tapas en Pintxos

Bij Barzza kun je zowel tapas als pintxos bestellen. Er is een menukaart waarbij je losse hapjes kunt bestellen, maar ook onbeperkt van de kaart kunt eten voor een vast bedrag. Hierbij zitten zowel de tapas als de pintxos inbegrepen. Bij binnenkomst worden de eerste pintxos al snel aangeboden.

tapas en pintxos bij barzza stoofstraat

Ik heb ervoor gekozen om onbeperkt van de kaart te eten, want zo kun je zo veel mogelijk verschillende gerechten proeven. Hierbij geldt dat er op een aantal gerechten een meerprijs van 1,50 euro zit en de drankjes niet inbegrepen zijn. Toetjes wel (jeeej), en die zijn lekker. Dus zorg dat je een gaatje bewaard!! Je kunt per ronde 2 gerechten bestellen en bijna alle gerechten zijn om te delen. Dus je kunt echt even vooruit.

Naast de keuze om onbeperkt te eten, kun je ook gewoon lekker borrelen met losse gerechten van de kaart, of voor een arrangement of special gaan.

onbeperkt tapas en pintxos barzza manchego tapas barzza

Wist je dat ‘tapa‘ eigenlijk deksel betekent? Het schijnt dat men vroeger bij hun glas wijn of sherry altijd een plakje ham, of een broodje met iets erop bestelde, om het als dekseltje op het glas te leggen. Om vliegen en wespen weg te houden. Later werden hier steeds meer variaties op bedacht, afhankelijk van de streek. Leuk hè? Weer iets geleerd.

sangria bij barzza den bosch

Sangria

Waar ik misschien nog wel het meest blij van wordt, is het feit dat ze sangria hebben. Ik ben dol op sangria, maar bij het eten vind ik het eigenlijk het lekkerst. Je kunt de sangria per glas bestellen en per kan. En dan heb je ook nog de keuze uit rode, witte en alcoholvrije sangria.

knoflook garnalen barzza nagerechten barzza

Speciale avonden

Er worden ook regelmatig feestelijke gelegenheden en dansavonden georganiseerd. Ik heb dit zelf nog niet meegemaakt, maar het klinkt wel heel gezellig! Dus als je van drankjes, hapjes én dansjes houdt, houd dan zeker de website in de gaten.

tapas chorizo bij barzza den bosch

Wij hebben heerlijk bij Barzza gegeten en ik kan het echt mensen aanraden. Lekker eten, heel vriendelijk personeel en een super gezellig straatje. Zéker met lekker weer! Dus je hebt nog even om daar van te genieten. Al is het binnen ook gezellig zitten.

De prijzen om onbeperkt te kunnen eten zijn als volgt: di t/m do 24,50 euro pp en vrij t/m zo (en feestdagen) 27,50 euro pp. Voor de andere prijzen kun je even op de website kijken.

Hier kun je Barzza vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?