https://bosschebuik.nl/category/sightseeing-den-bosch/workshops-den-bosch/
Heb jij de nieuwe hotspot in het voormalig pand van de drie mollen al gezien? La Jeu Coffee is de nieuwe aanwinst in Den Bosch voor de lekkerste koffie.

Van leuke, inspirerende hotspots kun je er wat mij betreft niet genoeg hebben in een stad. En sinds 1 juli is er een onwijs mooie, nieuwe koffiezaak bij gekomen, namelijk La Jeu Coffee. Hier kun je niet alleen terecht voor een lekker kopje koffie, maar kun je ook een bonen meenemen voor thuis, of zelf leren om een echte barista te worden.

Wie of wat is La Jeu?

Als je binnenloopt in het voormalig pand van koffiebranderij “De Drie Mollen” voel je je gelijk thuis. Het is een prachtig, historisch pand waarbij je het gevoel krijgt, dat je een soort van geschiedenisfilm binnenloopt, maar dan wel met een knipoog naar deze tijd.

Daar wordt je vervolgens verwelkomd door eigenaresse Larissa Jeunink (zie je, La Jeu?), of een van de andere Barista’s, die jou alles kunnen vertellen over de koffie die er geschonken wordt. Letterlijk van boon tot belevenis, want Larissa brandt haar bonen zelf. Dat wordt ieder begin van de week gedaan, zodat jij altijd een vers kopje eerlijke koffie (met een verhaal) krijgt in de zaak.

(H)eerlijke koffie

Je vindt bij La Jeu alleen Faitrade Specialty Coffee. Dit houdt in dat de koffie hoog scoort in kwaliteit (minimaal 82+) en dat de boeren er ook eerlijk voor worden beloond. Hoe beter de boeren voor de koffie zorgen, hoe beter er voor hen kan worden gezorgd. Hiermee breng je ambacht, kwaliteit en fairtrade mooi bij elkaar.

koffie hotspot: La Jeu Coffee Den Bosch

Daarbij gaat er van iedere verkochte zak 1% van de opbrengst naar het International Women’s Coffee Alliance (IWCA). Hiermee kunnen vrouwen in de koffie-industrie wereldwijd betekenisvolle levens opbouwen, opleidingen volgen en zichzelf op een duurzame manier ontwikkelen.

Koffie met een verhaal dus. Nu je dit weet, heeft de koffie wat mij betreft gewoon al een streepje voor.

koffie hotspot: La Jeu Coffee Den Bosch

La Jeu koffiezaak

Bij La Jeu kun je naast heerlijke specialty koffies ook terecht voor gezonde ontbijtjes en huisgemaakte gebakjes en bananenbrood. Om kennis te maken met de koffie, kun je een kopje espresso al voor 1 euro bestellen. Dit is eigenlijk net zoals je het in Italië gewend bent. Espresso om te proeven, zonder de beleving. Maar als je eenmaal van de koffie hebt geproefd, zal je merken dat niet iedere boon hetzelfde is. Er zijn tal van verschillende landen waar de bonen vandaan komen, met ieder hun eigen specifieke kenmerken.

Larissa kan dit helemaal uitleggen, waardoor jij nooit meer zomaar een koffie zult bestellen, maar iets wat helemaal bij jou past.

Daarbij bestel ik zelf gewoon het liefst een cold brew of een flat white met verse BIO melk of een van de plantaardige varianten. Hier betaal je overigens geen meerprijs op dus dat vind ik ook top!

La Jeu koffiewinkel

Als je dan om bent en denkt, ja maar dat wil ik thuis ook, dan kan dat. Zo heb ik mijn voorkeuren voor de Indonesische (lekker voorspelbaar) en Zuid Amerikaanse koffie. Ik ben gek op de cacao en aardse, bittere smaken. Al ben ik door het proeven de zuren en fruit tonen die je in de Afrikaanse koffie meer proeft ook wel gaan waarderen.

Alle koffie die Larissa brandt, is ook te koop in de winkel. Zo zet jij zelf ook een heerlijke bak thuis. Heb je geen bonenapparaat? De koffie kan ook bij La jeu gemalen worden.

La Jeu Koffieschool

Het allerleukst vind ik persoonlijk de barista workshops. Tijdens de workshops maak je kennis met de wereld van de koffie, ga je de koffie (en alle verschillen) leren proeven en word je aan de slag gezet als barista. Heel leuk om met een groep vriendinnen te doen of samen met je date. Wees er wel op tijd bij, want de workshops zijn erg populair.

Je leest het al, ik ben fan van deze zaak. Een mooi historisch pand, Larissa die naast haar kennis die ze heeft ook gewoon een onwijs leuk mens is, goede koffie en slappe klets met de mensen die binnen komen wandelen. Heerlijk. Doen!!

Voor meer informatie en openingstijden van La Jeu Coffee, klik je hier.

Hier kun je La Jeu Coffee vinden:

Deze blog is een betaalde samenwerking met La Jeu Coffee. Lijkt het je ook leuk om samen te werken met of te adverteren op Bossche Buik? Stuur gerust een mailtje naar samenwerken@bosschebuik.nl.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?