Laa cuisine bij feestcafé lalalaa
Feestcafé Lalalaa in de Ridderstraat heeft een nieuwe menukaart. Met heerlijke, kleine gerechten die samengesteld zijn door chef-kok Levi Janssen.

Toen ik nog op de PABO in Den Bosch zat, kwam ik op de donderdagavonden heel regelmatig bij Feestcafé Lalalaa. Eerst met mijn vrienden en vriendinnen een studentenhap en daarna lekker aan het bier. Precies zoals in 2002 de Lalalaa ook ooit bedoeld was. Een gezellig bruin café waar je lekker kon feesten. Maar in 2017 kwam hier verandering in. Er ontstond een flinke brand, waardoor de Lalalaa een volledige make-over moest ondergaan. Eigenaren Marcel en Emiel zagen hier een kans in en in 2018 zijn ze open gegaan als Feestcafé, waar je, tot het stappen echt begint, ook lekker kunt eten. En niet je standaard bordje friet saté, maar een leuke kaart met  lekkere en mooie gerechten.

Laa cuisine bij feestcafé lalalaa
Niet alleen de menukaart is vernieuwd. Ook het interieur heeft een make-over gehad, waarbij nieuwe en tweedehandse spullen een toffe combinatie vormen.
Laa cuisine bij feestcafé lalalaa

Laa Cuisine

Sinds kort staat chef-kok Levi Janssen, die eerder ook bij Chalet Royal en LUX heeft gewerkt, in de keuken en is er een nieuwe kaart samengesteld. Kleine, diverse gerechten waarbij je er een aantal kunt bestellen als maaltijd. Zo is er voor ieder wat wils en kun je bij de Lalalaa terecht voor zowel de grote als kleine trek én portemonnee. Je kunt er ook voor kiezen om je door de Chef te laten verrassen. Dat is ook leuk, vooral voor de chef zelf, omdat hij dan zijn creativiteit even kan inzetten. En ideaal voor besluiteloze types zoals ik. Bij ieder gerechtje kun je ook een bijpassende wijn of een lekker (speciaal)biertje bestellen.

Laa cuisine bij feestcafé lalalaa

De gerechten

De starters

Wij kregen vanavond 7 verschillende gerechten, deels van de kaart. Een aantal gerechten waren een beetje aangepast, omdat we anders bepaalde ingrediënten dubbel zouden krijgen en dat was zonde.  Zo begonnen we met de kalfstartaar met een gebakken kwartelei en brioche met gerookte paling (zie foto hierboven). Ik vond vooral de tartaar erg lekker. Goed op smaak en niet te grof. Daarbij vind ik brioche altijd erg lekker bij hartige gerechten, dus dit gerechtje vond ik heel geslaagd.

Laa cuisine bij feestcafé lalalaa

Vervolgens kregen we op één kant gegrilde coquilles met twee soorten sesam (gerookte en knoflook) en wakame. Dit gerechtje stond deels op de kaart, maar was een beetje aangepast. Ook dit vond ik een erg lekker gerechtje.

De vis ronde

Na de twee starters kregen we een ronde met vis. We begonnen met een kreeftenbisque. Hier ontstond een beetje discussie over. Een aantal mensen aan tafel vonden hem namelijk vrij pittig. Het staat zo niet vermeld op de menukaart. Nou vond ik hem zelf niet pittig, maar misschien ben ik te veel gewend. Ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die dit pittig vinden. Misschien een idee om dit te vermelden, of aan te geven als mensen het willen bestellen.

Vervolgens kwamen de gamba’s in rode Indiase curry. Die vond ik echt heel lekker. Ik heb de curry met mijn vinger nog van het bordje af zitten schrapen (ordinair wijf, I know). Het viel me sowieso op, dat alle gerechten erg hoog op smaak waren gebracht. Daar hou ik echt van, dus ik werd hier echt blij van.

De vleesronde

In de volgende ronde kregen we 2 vleesgerechtjes. Als eerste kregen we een stukje varkenswang met gefermenteerde zuurkool. Dit was een van mijn favoriete gerechten. Het vlees was super mals en de zuurkool was ook weer goed op smaak.

Daarna kregen we een stukje tournedos met eendenlever en rode bietjes. Ook weer een gerechtje dat niet precies op het menu staat, maar wel erg lekker was. Ik vond de gerechtjes van de vleesronde wat lastiger op de foto te zetten en vind de gerechtjes dus ook lekkerder smaken dan ik ze op de foto kan laten zien. Je zult me dus op mijn woord moeten geloven. Dit laatste gerechtje geeft wel mooi de verandering van de Lalalaa weer. Want in welke feestcafé kun je nou eendenlever met tournedos bestellen? Feestcafé Lalalaa wil zich hiermee echt onderscheiden van de rest en ik vind dat dat heel aardig gelukt is.

Laa cuisine bij feestcafé lalalaa

Het dessert

Ik ben eigenlijk aan het vasten tot Pasen, maar toen ik hoorde wat voor dessert we kregen, maakte ik toch een kleine uitzondering. Ik heb immers gezegd dat ik geen alcohol zou drinken, maar over alcohol eten heb ik nooit iets gezegd (dit is het slechtste excuus ooit). We kregen namelijk een sgroppino. Vele Bosschenaren zullen dit lekkere drankje wel herkennen, want het recept van Levi is natuurlijk ook bekend bij o.a. LUX, waar hij eerder chefkok is geweest. En omdat ik weet hoe die sgroppino smaakt, wilde ik mezelf dit toetje niet ontzeggen, haha!

Op het einde kregen we nog koffie of thee na en hebben we met z’n allen nog even gezellig zitten kletsen en foto’s gemaakt (want ja, dat doen wij enthousiaste bloggers). Ik heb een hele leuke avond gehad en zal hier zeker nog een keer terugkomen. Niet alleen voor La bière en La Fête, dat voor mij al bekend was, maar ook voor Laa Cuisine. En ik denk dat ik dan ook een keer kom lunchen, want die kaart ziet er ook goed uit.

Hier kun je Feestcafé Lalalaa vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?