restaurant de beren den bosch
Heb jij al eens bij Restaurant De Beren gegeten? Een leuk en laagdrempelig restaurant waar ze tegenwoordig ook sharing dinner hebben. Ik heb het onlangs geprobeerd...

Ben jij al wel eens bij een restaurant van De Beren geweest? Ik moet zelf dan altijd denken aan Rotterdam. Meestal ging ik daar eten als ik naar de film ging, of liet ik de spareribs thuis bezorgen, want die vind ik super lekker. Maar sinds een half jaar hebben wij ook een De Beren in Den Bosch, tegenover de Jumbo in het Paleiskwartier. Super leuk en lekker.

restaurant de beren den bosch

Ik kan me De Beren echt herinneren als een gezellig eetcafé waar je eenvoudig, maar lekker kunt eten. Een fijne menukaart, laagdrempelig en eenvoudig. Perfect voor een avondje bios. Maar van dat imago willen ze graag af. Ik ben daarom door Kim Bazelmans, een van de eigenaren van De Beren in Den Bosch, uitgenodigd om eens te komen proeven en te beleven. Samen met mijn broertje Jordy ben ik er geweest.

restaurant de beren den bosch
eerst even lekker een drankje doen

Het restaurant heeft een hele nieuwe look gekregen. Van eetcafé naar restaurant. Mooie warme meubels in combinatie met een industriële look, een open keuken en overal toffe kunstwerken met beren er op. Wij kregen eerst een plekje aan een van de hoge tafels bij de bar, maar later mochten we aan een tafel bij het raam zitten. Zo hadden we uitzicht op de fontein en de onderwijsboulevard.

restaurant de beren den bosch
restaurant de beren den bosch
vooraf kregen we een soepje, carpaccio en burrata

Het menu was voor mij grotendeels wel bekend, maar wat ze nog niet zo lang hebben is sharing dinner. Daar hou ik van. Je krijgt verschillende gerechten van de menukaart in het klein die je kunt delen met iemand. dit menu bestaat uit 4 rondes, inclusief een dessert. En daar gingen wij dus voor. We namen daarnaast ook nog een kaasplankje, omdat ik gewoon altijd kaas wil als dit op het menu staat, haha.

restaurant de beren den bosch
De ossenhaaspuntjes zijn erg lekker.
restaurant de beren den bosch
Het hoofdgerecht met spareribs, burger en gamba’s.

De gerechten zijn afwisselend, gevarieerd en vooral ook lekker. Maar wat ik fijn aan De Beren vind, is dat het ook laagdrempelig is. Er is voor ieder wat wils en daardoor is het restaurant ook heel geschikt voor grotere groepen. Mijn favoriete gerecht blijft toch wel de spareribs, al vond ik de ossenhaas puntjes en gamba’s ook heel goed. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker voor een voor-, hoofd- en nagerecht gaan. Of alleen een hoofdgerecht als je het dan toch gaat combineren met een avondje bios.

restaurant de beren den bosch
Het toetje zag er erg feestelijk uit.
restaurant de beren den bosch
Een guillotine kaasplank van Reypenaer

Wij hebben een hele leuke avond gehad en lekker gegeten.

Hier kun je De Beren vinden:

Voor meer leuke restaurants in Den Bosch kijk je hier…

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?