expositie Rogier Roeters in Galerie Arti Capelli
Ben jij ook zo'n fan van de Bossche kunstenaar Rogier Roeters? De komende weken is zijn werk te bewonderen in Galerie Arti Capelli...

Jij maakt je zorgen over het leven, maar het leven niet over jou“… Een van die heerlijke rake teksten van de in Vught geboren kunstenaar Rogier Roeters, die met zijn grappige, soms grove en vooral grappige teksten en tekeningen Instagram heeft veroverd. Zijn werk is de komende weken te bewonderen in de binnenstad.

Je hebt zijn tekeningen of oneliners vast al eens voorbij zien komen en dat is niet gek, want met ruim 122.000 volgers op Instagram is de kunstenaar razend populair. Daarnaast heb je zijn werk afgelopen zomer ook kunnen zien in het campagnebeeld van Theaterfestival Boulevard 2022.

En nu heeft Roeters zijn expositie in de prachtige Galerie Arti Capelli “In Den Boerenmouw”, het zijstraatje bij FF Swanjéé in de Hinthamerstraat. Zijn werk is nog te bewonderen op 9,10,11,16,17 en 18 september 2022.

expositie Rogier Roeters in Galerie Arti Capelli

Wie is Rogier Roeters?

Na aangenomen te zijn op een vooropleiding, een soort oriëntatie jaar, dankzij het werk van anderen (die hiervoor overigens toestemming hebben gegeven, zoals ik het heb gelezen in een ander artikel, haha) kwam Rogier terecht op de Kunstacademie van Den Bosch waar hij afstudeerde. Aan het Sandberg instituut in Amsterdam heeft hij later zijn Master of Fine Arts nog behaald.

Roeters is een creatieve duizendpoot met een impulsieve en intuïtieve stijl van werken, met naast tekenen ook een passie voor mode en performance. Zijn kinderlijke tekeningen en schrijfstijl zorgen ervoor dat je zijn werk direct herkent.

Afgelopen weekend kreeg ik ook de kans om even “offline” met hem te praten en het is ook nog eens gewoon een hele fijne, bescheiden man met een gemeenschappelijke liefde voor makan. Hou ik van!

De teksten en tekeningen

Je houdt van de stijl of niet, maar het valt bijna niet te ontkennen dat iedereen zich kan herkennen in minimaal een van de werken die Rogier Roeters maakt. Alle hedendaagse taboes komen voorbij: verlangen, eenzaamheid, schaamte, onzekerheid en twijfel. Of het nou gaat om de liefde, vriendschappen, werk, je lichaam, seks of alles wat er in je hoofd afspeelt, het komt voorbij.

Soms vertaalt via een grove, kleurrijke tekening of rake tekst, maar meestal heel grappig. Ik betrapte mezelf er afgelopen weekend ook meerdere malen op dat ik hardop stond te grinniken in Galerie Arti Capelli om een herkenbare, bitterzoete oneliner of gewoon een eenhoorn met een hele grote penis. Heerlijk.

Het stond ook al een tijdje op mijn wishlist, maar ik wilde heel graag een Roeters voor aan mijn Bossche kunstmuur in huis. Alles wat je ziet op de expositie is ook te koop. Originele werken, kopieën, kunstkaarten en nog veel meer. Ik vind de sjaals dus ook echt te gek! Toen ik “kontent creator” voorbij zag komen op Instagram, wist ik dat dat de mijne was, dus ja.. die is mee naar huis gegaan! en “alles komt kut” uiteraard ook, haha! want dat drieletterwoord is mijn favoriet.

Voor mij is dit ook al sowieso de reden om hem te volgen. De dagelijkse dosis droge humor, het woord kut en vooral die beschreven gevoelens die je laten huilen en lachen tegelijk. Ja, ik ben fan. En was je dat nog niet, dan word je het vanzelf. En was je het al wel, ga dan zeker de komende weken de expositie bewonderen.

Galerie Arti Capelli
In Den Boerenmouw 19
5211 NG ‘s-Hertogenbosch

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?