Bezoek gratis Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch tijdens de Bossche Zomernacht

Noordbrabants Museum Den Bosch

De vakantie is nu echt bijna afgelopen en om deze heerlijke Bossche Zomer af te sluiten vind op a.s. vrijdag 2 september 2022 de Bossche Zomernacht plaats. Op verschillende plekken in de stad is er van alles te doen en ook Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch openen tussen 19.00-22.00 uur gratis hun deuren! Hoe leuk?

Naast de tentoonstellingen en exposities die er te zien zijn, staat er deze avond nog meer op het programma. Ontmoet een kunstenaar, volg een theeceremonie of bijzondere rondleiding, maak een poster collage of ga lekker dansen bij de silent disco in de binnentuin.

Het Noordbrabants Museum

Kom in Het Noordbrabants Museum helemaal tot rust tijdens een Japanse theeceremonie met een officiële theesommelier bij de ruimtelijke installatie van Tatsuo Miyajima. Deze ceremonie is een Boeddhistische traditie en verheven tot een ware kunstvorm.

Daarnaast is er de mogelijkheid om op een andere manier naar kunst te kijken en in verbinding te komen met de natuur, zoals de Vlaamse symbolisten in de 20ste eeuw deden uit de tentoonstelling Symbolisme in Vlaanderen, door middel van meditatiesessie of insectenhapjes.

Wil je juist wat meer energie opladen in het museum? Dan is er de mogelijkheid om tijdens de Bossche Zomernacht heerlijk te dansen in de silent disco in de binnentuin van de musea. Lekker uit je dak gaan tussen de bijzondere verzameling standbeelden. Sluit de avond af met een meet & greet bij kunstenaar Esmee Seebregts. Deze Brabantse Nieuwe vult de tuingalerij met kleuren die je zintuigen zullen prikkelen: een ode aan kleur.

De binnentuin wordt omgetoverd tot Silent disco

Design Museum Den Bosch

Welke jongere in de jaren 60,70 en 80 had dit nou het nou niet? Een muur vol posters van Madonna en The Beatles, tot Che Guevara of naakte dames op het strand? Bij de Tentoonstelling De Grote Versierder – posterkoning Engel Verkerke in het Design Museum Den Bosch kan je aansluiten bij een mini-workshop postercollage maken. Laat je creatieve kant ontwaken en ga met schaar, lijm en een flinke dosis verbeelding los met de posters van Verkerke.

Bezoek de tentoonstelling Sneakers Unboxed en neem een kijkje achter de schermen in de wereld van de sneaker. Nieuwe jeugd- en subculturen, technologische doorbraken en designs die de modewereld op z’n kop hebben gezet. Sluit aan bij een van de rondleiding en ontdek de geweldige ontwerpen, maar ook wat voor invloed de sneakerindustrie heeft op onze maatschappij.

Tijdens de Bossche Zomernacht kun je kennismaken met verschillende designers en ontwerpers. Zij vertellen hun persoonlijke verhalen bij de sneakers die ze maakten voor Sneakers Under Construction.

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.