Kaasliefhebbers opgelet! We hebben er een nieuwe hotspot bij en daar word je heel blij van.. In de Korte Putstraat vind je vanaf nu namelijk Restaurant SMELT, een hotspot die helemaal gericht is op.. je raadt het al.. kaasfondue!!
Wij hebben natuurlijk tijdens het openingsweekend al even de proef op de som voor je genomen. En hoewel het weer zelf al om te smelten was, ben ik natuurlijk niet de beroerdste om me op te offeren en kaas te moeten eten.. want I LOVE KAAS! En het viel me ook eigenlijk reuze mee!
We zaten heerlijk op het terras bij SMELT (waar vroeger tapperij de Keijzer zat) en we werden meteen heel enthousiast ontvangen. Op de menukaart staan diverse voorgerechten en zelfs als je niet van kaasfondue houdt, is er een alternatief gerecht wat je als hoofd kan kiezen. Wij dingen vooraf voor een charcuterie plank en de crème van artisjok. Die was echt onwijs lekker!
Bij het hoofdgerecht kan je kiezen uit verschillende soorten kaasfondue. Wij bestelden de Italiaanse (met o.a. Taleggio) en de Franse fondue. Bij de fondue zit sowieso brood en seizoensgroente, maar je kan er nog meer leuke bijgerechten bij bestellen om in de kaasfondue te dippen. Daarnaast krijg je ook een rauw eitje, dat je op het einde kan breken en in je pannetje kan roeren, zodat die laatste stukjes kaas op de bodem weer even smelten en er niets van al dat lekkers verloren hoeft te gaan!
Wij komen zeker bij restaurant SMELT terug! Welke kaasliefhebber moet dit weten?
Wil je liever zelf een keer kaasfondue maken? Kijk dan even hier voor de leukste (Bossche) recepten…