Dineren met uitzicht op de markt en Live muziek bij Brasserie Cé

DINER BIJ BRASSERIE CÉ DEN BOSCH

Als binnenstadsbewoner ben ik veel op de mèrt (markt) te vinden en doe ik daar mijn wekelijkse boodschappen. Maar er zijn ook een hoop plekken waar je lekker kunt borrelen, lunchen en dineren. Zo ook bij Brasserie Cé, het restaurant van Golden Tulip Hotel Central. Voor mij eigenlijk beter bekend als Hotel Central en drie daoge in het jaar als het Zomerpaleis der Amadeiros. Eerlijk gezegd kom ik er normaal gesproken ook alleen met carnaval, maar daar komt nu verandering in. Ik ben namelijk onlangs uitgenodigd om met mijn zusje eens te komen eten en dat was dus echt kei leuk. Ik vertel je hieronder waarom…

DINER BIJ BRASSERIE CÉ DEN BOSCH

Diner bij Brasserie Cé met uitzicht op de mèrt

Brasserie Cé heeft een paar maanden terug flink verbouwd en wij mochten in de vernieuwde serre dineren aan het raam, met uitzicht op de mèrt. Ja, de mèrt. In de titel schreef ik netjes markt, maar dat woord gebruik ik eigenlijk nooit. En dat uitzicht is dus echt heel leuk. Mensen kijken, de avondzon op je gezicht en het prachtige stadhuis in de verte. Daar word ik dus heel blij van. We werden ontvangen door maître-sommelier Leon IJpelaar en door hem naar onze plek begeleid.

DINER BIJ BRASSERIE CÉ DEN BOSCH

Het (zomer) menu bij Brasserie Cé

Naast de menukaart en het keuze menu, heeft Brasserie Cé deze zomer ook “Summer Holidays @ Cé”. Een wisselende kaart met iedere week een ander land uitgelicht, om een extra vakantiegevoel te krijgen. Wij zijn voor een combinatie gegaan tussen de reguliere en de Franse kaart. Er stond namelijk Coq au vin op het menu en dat is toch stiekem wel een van mijn favoriete gerechten! Aimy en ik hebben sowieso alle gerechten gedeeld, want wij zijn niet zo heel goed in keuzes maken, haha.

BOSSCHE BUIK DINER BIJ BRASSERIE CÉ DEN BOSCH
TOURNEDOS MET AARDAPPEL MOUSSELINE, SEIZOENSGROENTEN, MADEIRA JUS, GANZENLEVER EN BRIOCHE

De gerechten werden mooi gepresenteerd op het bord (vooral de voorgerechten vond ik er erg mooi uitzien),  waarbij alle elementen van het gerecht duidelijk zichtbaar waren. Daar hou ik van. En het eten was goed op smaak gebracht. Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Bij de gerechten kregen we steeds een mooie, bijpassende wijn.

BOSSCHE BUIK DINER BIJ BRASSERIE CÉ DEN BOSCH
VERSCHILLENDE BEREIDINGEN VAN WATERMELOEN MET FETA
BOSSCHE BUIK LIVE JAZZ BIJ BRASSERIE CE DEN BOSCH
BIJ ALLE GERECHTEN EEN BIJPASSENDE WIJN

Naast het diner kun je bij Brasserie Cé ook terecht voor de lunch, een high tea of de borrel. Wil je liever buiten genieten van al het lekkers dat Cé te bieden heeft? Dat kan ook. Ze hebben namelijk ook een rijkelijk gevulde picknickmand ‘to go’

Heb jij trouwens onze geweldige zomerterrassen al gezien? Kijk hier…

BOSSCHE BUIK DINER BIJ BRASSERIE CÉ DEN BOSCH
ZALM MET RODE BIET, RADIJS, KALAMANSI EN MOSTERDZAAD
BOSSCHE BUIK DINER BIJ BRASSERIE CÉ DEN BOSCH
MY FACE WHEN I SEE FOOD

LIVE JAZZ

Iedere eerste vrijdag van de nieuwe maand is er ‘LIVE JAZZ’ avond bij Brasserie Cé. Wij mochten genieten van Jazzy Bossa Nova en Indische nummers, gezongen en gespeeld door Tamara Maria en haar combo, bestaande uit Jean Louis van Dam, Chris Latul, Ruud Baron en Jeroen de Rijk. Live muziek vind ik altijd een goede aanvulling op een avond. Je bent daardoor onbewust net iets meer bezig met alles om je heen, dan alleen de mensen met wie je bent. Zo raakten wij door de muziek ook aan de praat met een van de vaste gasten van Central, waar we dus ook echt een tijdje mee hebben zitten kletsen. Kei gezellig. Niet veel later kwam Sous-chef Swen Craamer ook nog even gedag zeggen. Die ken ik al echt jaren en volgens mij was dit de eerste keer dat ik eens bij hem kwam eten. Dat vind ik denk ik wel het allerleukste aan uit eten gaan in Den Bosch. De klets.

BOSSCHE BUIK LIVE JAZZ BIJ BRASSERIE CE DEN BOSCH
LIVE JAZZ BIJ BRASSERIE CÉ

Naast de ‘LIVE JAZZ’ avonden worden er op vrijdagen ook regelmatig andere muziekavonden georganiseerd. Hier kun je op de socials van Brasserie Cé meer over vinden.

BOSSCHE BUIK LIVE JAZZ BIJ BRASSERIE CE DEN BOSCH
LIVE JAZZ BIJ BRASSERIE CÉ

De kaaswagen

Wij hebben heerlijk gegeten en gedronken, maar waar je mij natuurlijk écht gelukkig mee maakt, dat is kaas. Tijdens het eten had ik de kaaswagen al bij diverse gasten voorbij zien komen, dus ik wist de hele avond al wat mijn dessert zou gaan worden. Leon kwam de kaasplank aan tafel maken en vroeg, na het benoemen van de verschillende kazen naar mijn voorkeur. Ik heb me laten verrassen, want ik vind echt alles lekker. Mijn enige verzoekje was de Taleggio, omdat dat echt mijn all-time favourite is. Bij de kazen kreeg ik nog verschillende garnituren en een lekker glaasje Cazes Rivesaltes Ambré. Heerlijk.

BOSSCHE BUIK DESSERTS BRASSERIE CÉ DEN BOSCH
DE KAASWAGEN BIJ BRASSERIE CÉ
BOSSCHE BUIK DESSERTS BRASSERIE CÉ DEN BOSCH
KIES ZELF DE KAZEN VOOR OP JE PLANK, OF LAAT JE VERRASSEN

Wij hebben echt een leuke en vooral verrassende avond gehad en zullen hier ook zeker vaker terugkomen en niet alleen met carnaval. Voor de Bosschenaar misschien niet de eerste plek waar je aan zult denken om te gaan eten, maar wel de moeite waard om het eens te doen. En als je niet uit Den Bosch komt, is het sowieso leuk om te doen. Alleen al voor het uitzicht!

BOSSCHE BUIK DESSERTS BRASSERIE CÉ DEN BOSCH
WAT EEN UITZICHT
BRASSERIE CÉ BY NIGHT
BRASSERIE CÉ BY NIGHT

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder