De Kemping van Den Bosch is je nieuwe favoriete staycation plek

DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER

Van keinds af aan ben ik het gewend om te kamperen in de zomer. Heerlijk met mijn mijn familie, de vouwwagen en en wat tentjes op sjouw. Hup naar Frankrijk, Italië of Spanje. En het liefst ergens bij het water. Daarna werd het meer de categorie “Solar Weekend”. Maar daarvoor hoef je helemaal niet naar het buitenland (of Limburg). En je hoeft ook geen tent meer te sjouwen. Want in Den Bosch heb je nu De Kemping. Daar staan al tenten, je hebt er alles (ja, echt alles) om er te kunnen kamperen en je kunt gewoon in je eigen bed slapen. Serieus? Ja, serieus. Sterker nog, dat moet haha!

DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER
DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER

En voor ons Kemping-gangers zijn er natuurlijk een paar essentiële kampeer aspecten die absoluut niet mogen en zullen ontbreken! Je leest hier waarom ik fan ben van de Kemping… En dat ben ik echt, haha!

DE BOSSCHE CAMPING DE KEMPING

Tenten op de Kemping met Italiaanse staanplaatsen

Bij een camping horen natuurlijk tenten. Op deze Kemping kun je op het terras lekker genieten onder de festivaltenten en heerlijk zitten bij de kleine strandtentjes. Neem een handdoek mee, zoek de schaduw (of zon) op en ga kei hard chillen. Je mag best een dutje doen, maar om 23.00 uur moet de Kemping stil zijn en moeten we allemaal naar huis. Je mag de volgende dag om 11.00 uur wel weer gewoon de Kemping op. Uitslapen kan dus gewoon. Chill.

DE BOSSCHE CAMPING DE KEMPING
DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER

Het zijn wel kleine staanplaatsen, lekker Italiaans dus en je moet goed op de kaart kijken waar je staat. Zorg er dus voor dat je bij de receptie een plattegrond krijgt en de route goed volgt. Het kan namelijk zomaar zijn dat jouw staanplaats anders is dan ALLE voorgaande dagen dat je hier was.

DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER
CAMPING DEN BOSCH DE KEMPNG

Sanitaire voorzieningen op de Kemping

Wildkamperen is leuk (heb ik toevallig dit weekend ook nog gedaan), maar ik ben toch altijd heel blij als ik kan plassen en poepen op een toilet. En dat kan Kemping Den Bosch. Vraag bij het animatieteam even om een wc-rol met sleutel om de deur van de toiletten open te maken. Ben je tampons of maandverband vergeten? Geen probleem, is aanwezig. En heb je thuis nog een lading afwas staan? Dan kun je hier gewoon even lekker staan schrobben. Er zijn borstels en flessen afwasmiddel voor iedereen.

DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER
DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER

Mocht je wel fan zijn van leuke afwasteiltjes, maar niet zo van afwassen (ik herken mezelf hier volledig in), bestel dan gewoon een lunch- of borrel teil. Die zitten vol met lekkere Kemping snacks.

DE KEMPING DEN BOSCH DE BOSSCHE ZOMER
DE BOSSCHE CAMPING DE KEMPING

Sport en Spel op de Kemping

Op een Kemping mag de animatie niet ontbreken. Je kunt daarom lekker jeu de boules of Kubbs spelen. Dat laatste is een spel met blokken en stokken waar ik geen reet van snap en zeer fascinerend is om naar te kijken. Dus mocht er iemand zijn die me dit wil leren deze zomer.. Bel me!

DE KEMPING DEN BOSCH

Ook zullen er regelmatig leuke acts en optredens te zien en beluisteren zijn. Heel leuk en ik kan niet wachten.

DE KEMPING DEN BOSCH

Terwijl ik deze blog schrijf kom ik de spelregels trouwens van Kubbs tegen. Die staan gewoon op de website van de Kemping en die vind je hier

KUBBS OP DE KEMPING

Kempingvoer 2.0

Wat eet jij altijd als je op de camping zit? Mijn ouders maakten altijd een heerlijke barbecue, of we kochten de kaaswinkel in Frankrijk leeg. Op solar waren het vooral knakworsten en eieren. Op Kemping Den Bosch is het eten nét wat lekkerder.

FOOD BIJ DE KEMPING
FOOD BIJ DE KEMPING

Heerlijke saté van Simply saté, of hele fijne gerechtjes van de Spijsbereiders, pizza’s van buurt en nog veel meer lekkers. Uiteraard met een lekker (speciaal) biertje. Ben je meer van de Glamping? Kan hier ook. Lekker decadent aan de champagne.

FOOD BIJ DE KEMPING
CAMPING DEN BOSCH DE KEMPNG
FOOD BIJ DE KEMPING

De Kemping-eigenaren

Ja, die hebben we er in dit geval maar liefste een hele hoop. Deze Bossche stadscamping is namelijk een samenwerking tussen de Spijsbereiders, BUURT, eetbar DIT, KAAT&CO, de Bossche Zomer en OvenaanKomeraan. Geen onbekenden hier in Den Bosch en vooral een ijzersterke combi. Je zult ze regelmatig op de Kemping zien zitten, alleen het golfkarretje blijft uit.

DE BOSSCHE CAMPING DE KEMPING

Je leest het al… Een grote heerlijke chaos. Je snapt wel dat ik hier van hou. Ga deze Kemping vooral zelf even bezoeken en als we elkaar tegenkomen wil je ik je zeker leren inmaken met Kubbs. En anders eet ik gewoon saté, frietje rendang, of camembert van de grill. Of mega smeuïge falafel. Allemaal even lekker.

DE BOSSCHE CAMPING DE KEMPING

Fijne vakantie!

De Kemping Den Bosch vind je hier:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.