little duke torenkamer den bosch
Ik heb afgelopen week een nachtje in het gloednieuwe Little Duke Hotel in Den Bosch geslapen. Een tof hotel voor nachtje weg in Den Bosch.

Den Bosch is een geweldige stad. Niet alleen om er te wonen, maar ook voor een dagje of een nachtje weg. Ik vergeet dat soms, omdat de schoonheid van deze vestingstad voor mij heel vanzelfsprekend is. Maar Den Bosch is de perfecte plek om heerlijk te eten, musea te bezoeken, een rondvaart over de Binnendieze te doen (wat ik zelf dus ook nog een keer moet doen) of gewoon, zoals wij het liefste doen, de hele dag op het terras te zitten en te genieten van een wijntje. Maar als je de hele dag op sjouw bent geweest, wil je daarna ook lekker kunnen slapen. Little Duke Hotel is een nieuw, creatief concept van The Duke Boutique Hotel,  en ze hebben mij gevraagd of ik er eens een nachtje wilde komen slapen. Natuurlijk zeg ik tegen zo’n leuk aanbod geen nee, dus een week geleden heb ik mijn tas gepakt en ben ik gaan slapen in een super toffe kamer, op goede locatie, op 5 minuten loopafstand van mijn eigen huis.

"I Like My Privacy". Graveerwerk door Studio Bee.
“I Like My Privacy”. Graveerwerk door Studio Bee.

Over Den Bosch zelf ga ik nu niet te veel vertellen, want daar schrijf ik vaak genoeg over, dus ik richt me nu gewoon lekker op de overnachting die ik heb gehad in het hotel.

Zoals ik al eerder beschreef is Little Duke Hotel het gloednieuwe, toffe concept van The Duke Boutique Hotel. Het hotel is gelegen aan de stationsweg, recht boven Coffeelab. Little Duke heeft hier in februari de deuren geopend en is geheel vernieuwend. Je kunt hier namelijk zelf inchecken door middel van de self-check-in service. Er is dus geen balie om in te checken, maar je krijgt een unieke code waarmee je kunt in- en uitchecken op een Ipad in de hal.
Daarbij is Little Duke in tegenstelling tot het luxueuze Duke Boutique Hotel in de kerkstraat meer gericht op een kort verblijf en is de uitstraling jonger en hipper. Er zijn 16 kamers en iedere kamer heeft zijn eigen kleur en karakter. Ik mocht een nachtje slapen in “The Tower Room”, of wel het gele torenkamertje.

Self-Check-In Service
Self-Check-In Service

Bij aankomst loop je gelijk tegen een mooi pand aan, met uitzicht op de drakenfontein. Ik had via de mail mijn code gekregen en kon hiermee het hotel in. In de hal hangen geweldige, oude foto’s van het station en de fontein, die mooi in contrast staan met de hippe en strakke uitstraling van knalgele muur. Bij het zwarte, houten paard kun je inchecken op de Ipad. Het inchecken is heel eenvoudig. Je hoeft alleen wat gegevens in te vullen, een pasje te activeren en dat is het.

"The Tower Room"
“The Tower Room”
"Little, But Grand"
“Little, But Grand”

Ik heb kamer 9, de torenkamer. Het is een kleine kamer, maar echt onwijs leuk door het torentje, het geweldige uitzicht op de fontein en het station, de zwarte SMEG koelkast en de kleur geel. Ik hou van geel, dus ik zat echt in de goede kamer. Het is een hele lichte kamer, met veel ramen die lekker open kunnen. De badkamer is netjes en heeft een verwarmde spiegel en een föhn.

Lekker eten van Yalla Yalla en een top uitzicht.
Lekker eten van Yalla Yalla en een top uitzicht.

 

Het uitzicht
Het uitzicht

Eerst heb ik zitten te genieten van het uitzicht.  Ik had wat te eten afgehaald bij Yalla Yalla en onder het genot van een wijntje in het torentje zitten eten. Ik kon het ook niet laten om even uit het torentje te hangen en te zoeken naar een prins in een mooie auto,maar helaas kwamen er voornamelijk jongeren op scooters en lijnbussen voorbij. Toch zonde.

"Netflix And Chill"
“Netflix And Chill”

Omdat het een lang weekend was geweest ging ik lekker op bed liggen en televisie (met Netflix!!!) kijken. het was echt een heerlijk groot bed, en de dekens waren heerlijk zacht. Het is zo fijn als in een hotel de bedden goed zijn. Na een filmpje, een reepje Tony Chocolonely (die als verrassing in de koelkast lag) en de rest van de wijn, ben ik heerlijk in slaap gevallen.

Ja, dat ben ik. Net wakker zonder make-up.
Ja, dat ben ik. Net wakker zonder make-up.

 

De badkamer
De badkamer

 

Het zit hem in de details
Het zit hem in de details

 

"Goedemorgen, fijne stad"
“Goedemorgen, fijne stad”

De volgende ochtend moest ik, ondanks een goede nachtrust (en dat was echt fijn, want ik slaap meestal slecht als ik niet in mijn eigen bed slaap), vroeg mijn bed uit om naar mijn werk te gaan. De douche was fijn (en de shampoo rook echt super lekker) en het uitchecken was net zo eenvoudig als het inchecken.

Lekker onbtijten of een coffee-to-go bij Coffeelab
Lekker onbtijten of een coffee-to-go bij Coffeelab
Snel een coffee-to-go en dan naar mijn werk
Snel een coffee-to-go en dan naar mijn werk

Ik heb een bus later genomen, zodat ik nog even een koffie kon halen bij coffeelab. Little Duke verzorgt zelf geen ontbijt, maar heeft een leuke samenwerking met de nieuwe koffiezaak.  Ze zijn vanaf 7.00 uur open voor een lekker ontbijtje, lunch, wijntje of een coffee to go. Ook kun je tijdens het shoppen je tassen kwijt als je voor of na het inchecken in Little Duke.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Op de website kun je de verschillende soorten kamers vinden die ze hebben. de prijzen variëren tussen de 69 en 125 euro per nacht. Dit hangt af van de soort kamer en de nachten die je wilt verblijven. Alle kamers zijn voorzien van gratis WIFI, Netflix en een koelkast.

Ik vond het erg leuk om bij Little Duke te slapen en zou het anderen ook zeker aanraden als je een nachtje of weekendje Den Bosch gaat doen. Wat je sowieso minimaal één keer in je leven moet doen. Omdat het zo’n prachtige stad is.

Liefs,
#Kuukskes

Little Duke Hotel bij de Drakenfontein.
Little Duke Hotel bij de Drakenfontein

contact:
http://littledukehotel.nl/nl
BeMyGuest@littledukehotel.nl
+31(0)73 – 369 03 32

adres:
Stationsweg 33
5211 TV ’s-Hertogenbosch
The Netherlands

 

 

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?