Buikie’s Burgundy Burger, een ode aan Sab.

buikie's burgundy burger

Een tijdje geleden heb ik samen met Bar35 een kei leuk BYOB pakket samengesteld met een burger die ik mega lekker vind. Tijdens het bedenken van deze burger heb ik ook zitten sparren met mijn Frossche (Frans, Bosch) vriendin Sabrina. Zij vertelde dat ze samen met haar man op vakantie ooit een burger op had waarvan hun hart sneller ging kloppen.

buikie's burgundy burger

Ik kreeg een foto te zien van de hamburger, en heb besloten om hem maar na te maken. Want ja, in deze kalender hoort ook gewoon een beetje foodporn. En Buikie’s Burgundy Burger is écht een beetje de happy ending van deze adventkalender.

buikie's burgundy burger

Dus bij deze; Buikie’s Burgundy Burger, een ode aan Sab. Een en al feest! Met vlees van Slagerij ‘t Stokpaardje, Epoisses van de Zuivelhoeve en het brioche broodje van het Vlaamsch Broodhuys. Te gek.

buikie's burgundy burger

De uiencompote die ik trouwens heb gebruikt staat al in de kalender. Dat was het recept van Bar le Duc. Wil je deze burger nou echt helemaal perfect krijgen (in mijn ogen dan), dan maak je deze compote voor één keer met Pinot Noir in plaats van speciaalbier. Dan is de hamburger écht helemaal compleet.

Ik eet mijn burgers trouwens vaak nog flink rood. Ik koop wel lekker vers rundergehakt bij de slager, want rauw vlees eten blijft natuurlijk altijd een beetje een risico. Dus hoe jij je burger bakt en wat voor vlees je gebruikt is natuurlijk wel even iets om op te letten! But I love it!

buikie's burgundy burger

Buikie’s Burgundy Burger, een ode aan Sab

Porties 1 burger

Ingrediënten
  

 • 200 g rundergehakt
 • 1 brioche broodje
 • 1 flink stuk Epoisses
 • 3 plakjes ontbijtspek gebakken
 • sla
 • Dijon mosterd
 • 1 el uiencompote van de adventkalender Optioneel met Pinot Noir gemaakt in plaats van speciaalbier.
 • boter om in te bakken

Instructies
 

 • Snijd het broodje doormidden en rooster de snijkanten tot het broodje een mooi streepje krijgt. Besmeer beide broodhelften met Dijonmosterd (naar smaak).
 • Bak het ontbijtspek krokant in de pan.
 • Maak een mooie gehaktbal van het gehakt en druk hem vervolgens een beetje plat tot een burger. Bak de burger aan beide kanten goed gaar in een beetje boter. Ik wil het vlees van binnen lekker rood houden, dus ik bak de burger niet te lang. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon. Leg op het einde een stuk Epoisses op de burger, zodat die nog even snel extra smelt.
 • En dan nu stapelen. Beleg de onderkant van het broodje met sla, bacon, de burger met Epoisses en de uiencompote. Top af met de andere helft van het broodje. Bon Appetit.
buikie's burgundy burger
buikie's burgundy burger

Wil jij nou iets minder werk verrichten maar nog steeds een van mijn favoriete hamburgers eten? Bestel dan iedere donderdag t/m zondag het BYOB pakket van Bar35 en Bossche Buik.

buikie's burgundy burger
BYOB pakket van Bar35 en Bossche Buik

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.