kel weet het wel week 34

Yes, het is weer een nieuwe week, dus natuurlijk staat er weer een nieuwe “Kel weet het wel” online. Het zijn de laatste weken van de zomervakantie en er staat weer een hoop leuks op de planning. Heb jij al iets ondernomen in Den Bosch aan de hand van de tips die ik je gegeven heb? Of heb jij een leuke tip die volgende week niet mag ontbreken? Laat het vooral in een reactie op de blog weten of stuur me een berichtje, want dat vind ik leuk!

DE BOSSCHE CAMPING DE KEMPING
De Kemping Den Bosch

Heerlijke zomerterrassen in Den Bosch

Natuurlijk zijn onze (tijdelijke) zomerterrassen deze week bij lekker en droog weer geopend. Er wordt regelmatig regen voorspeld, maar Den Bosch lijken lijkt steeds overgeslagen te worden (op een tropisch buitje na), dus die fijne rokjes, jurkjes, korte broeken en teenslippers kunnen gewoon nog uit de kast blijven en jij kunt heerlijk genieten van de superleuke initiatieven in Den Bosch.

MOMMY'S FOOD DEN BOSCH
Welke mommy’s zullen er dit weekend voor ons koken?

Diner en borrel met uitzicht

In de stad heb je verschillende plekken waar je kunt eten en borrelen met een geweldig uitzicht. Ik ben eigenlijk een type met hoogtevrees, maar voor deze plekken maak ik gewoon een uitzondering.

rooftop zoetelief den bosch korte putstraat
Rooftop Zoetelief

Bij Zoetelief in de Korte Putstraat kun je natuurlijk lekker zitten, maar het dakterras is écht een fijn plekje. Bij droog weer is het terras geopend en kun je genieten van fijne drankjes en heerlijke, luxe (borrel) gerechtjes. En het is natuurlijk helemaal leuk om zo nu en dan even over de rand te blieken, om naar het gedruis te kijken van al het heerlijke Bosch sjieke volk in de Korte Putstraat. Want daar kom je natuurlijk voor in de KP. Mensen kijken. Love it.

rooftopbar zoetelief den bosch
Lekker borrelen op het dakterras van Zoetelief

Ga je meer voor de casual borrel met Silent Disco, pizza’s van Pizzabar DEEG en zo nu en dan een “zit-feestje” (want ja, dansen is nog steeds verboden, boeh!)?, dan is Rooftopbar Wolvenhoek de plek voor jou. Ga via de parkeergarage met de trap of lift naar de bovenste verdieping en ga gezellig borrelen met het uitzicht over de stad met De Sint Jan als de Sjeklaoi op de Bol (see what I did there?). Heerlijk plekje.

rooftopbar wolvenhoek den bosch
Pizza’s en bier bij Rooftopbar Wolvenhoek

Deze week staan de volgende evenementen op de planning:

21 augustus (18.00 uur): Boomshakalak Soundsystem
23 augustus (14.00- 18.00 uur): P79 LIVE: Tribute to Queen
23 augustus (19.30-21.00 uur): Bierproeverij: Silent Disco Tasting

ROOFTOPBAR WOLVENHOEK SILENT DISCO TASTING
Foto: Wesley Maas Fotografie

De Bossche Zomer wijn/spijs proeverij

Aankomende zondag is er tussen de lindenbomen in het Zuiderpark weer een kei leuke wijn/spijs proeverij. Een leuke samenwerking tussen Barrique, Ben’s Favourites, en Proef Wijnwinkel, waarbij je kennis maakt me 3 verschillende wijnen en de combinatie leert maken tussen de wijnen en gerechtjes. Er zijn tickets beschikbaar op verschillende tijden. De vorige keer was het een groot succes en ik ben er dit keer ook gewoon weer bij! Zie ik je dan?

BOSSCHE WIJNSPIJS PROEVERIJ
Bossche Zomer wijn/spijs proeverij van Barrique, Ben’s Favourites en Proef Wijnwinkel
BOSSCHE WIJNSPIJS PROEVERIJ
BOSSCHE WIJNSPIJS PROEVERIJ

Shoppen in Den Bosch

Ben je lekker een dag met vrienden, vriendinnen of familie in Den Bosch? Dan moet er natuurlijk ook geshopt worden. Of je nou op zoek bent naar de nieuwste mode items, een leuke souvenir of iets lekkers voor bij het diner of de borrel, in Den Bosch kun je heel goed winkelen. Wij hebben de leukste kleine ondernemers in de stad.

kleding shoproute den bosch
SHOPROUTE: 10x kleding shoppen in Den Bosch

Kopje koffie dan maar doen?

Tussen het shoppen door moet er ook koffie en thee gedronken worden hè. Weet je niet waar je moet zijn? Kijk dan vooral even hier…

koffiecaartje den boschBBQ VISCH Market Night bij M’EAT

Ben jij een visliefhebber? Let dan even goed op. Op donderdag 20 en 27 augustus kun je bij M’EAT genieten van een wel heel speciale barbecue avond. In samenwerking met VISCH uit de Kolperstraat bereiden zij een heerlijk luxe 4-gangendiner met, wat een verrassing, heel veel vis! Jammie.

Hier kun je reserveren.Een avondje naar het Theater

Je kunt nog twee weken genieten van afwisselende programma in het Theater aan de Parade voordat hij gaat sluiten. Deze week staat er een hoop Jazz, cabaret en een enkele jeugdvoorstelling op het programma.

boulevard den bosch
Dit jaar geen Festival Boulevard, maar wel nog een paar mooie voorstellinge in het Theater zelf.

19 augustus (vanaf 19.30 uur) : Tijdens de cabaretavond kun je deze week genieten van Beperkt Houdbaar, Kiki schippers en Lonneke Dort.

DE stesjonsklok voor even terug (een mooie replica dan )
voor de Fèmmelie Mjoesikul “Dè spoort nie”

20 augustus (19.30 uur en 21.30 uur): The Kik. In een semi- akoestische opstelling speelt The Kik een mooi programma uit hun volledige oeuvre. Dat belooft een mooie, onvergetelijke avond te worden!

20 augustus (20.00 uur en 22.00 uur): Eva van Pelt. Muzikale maker van Brabantse bodem Eva gaat tijdens haar voorstellingen op zoek naar contact met haar publiek. Het belooft een intiem, informeel concert te worden met oud en nieuw Nederlandstalig werk.

Aangezien ik geen foto’s heb van shows die nog moeten komen, haal ik de herinneringen op! Blauwen Aovond 2019

21 augustus (20.00 uur): Ongelikt. De Sekszusjes leggen hun kwetsbare delen op een dienblaadjes in eerlijke gesprekken over intimiteit. Zij laten zien dat seks het leukste is dat er is. Of toch niet? Een voorstelling vol seks-eerlijke verhalen en voor iedereen die het gesprek niet altijd aan durf te gaan, juist wel, of gewoon fan is van de (van YouTube bekende) meiden!

Team Adjudant bij “Dè spoort nie”

22 augustus: Jazzclub de Parade. Een avond vol te gekke jazzmuziek. Veel lokale helden zoals de Bossche Kornuiten, Yuri Honing met Wolfert Brederode en Kika Sprangers met Joost Lijbaart. Kom naar één van de voorstellingen, of pik ze allemaal mee voor maar 35,- euro.

Voor het volledige programma ga je naar Het Theater Aan De Parade.

Heb jij ook zo veel mooie herinneringen aan het Theater?

Grôôt Bosch Dictee

Bende Bosschenaor of wilde dè écht zijn? Dan móete gewôôn meedoen mee ’t Grôôt Bosch Dictee! Ok veur beginners!

Aanstaande zaterdag om 14.00 uur kun je je Bossche kennis even testen. Ik weet van mijzelf dat ik hier baggerslecht in ben, dus ik wil misschien toch maar eens gaan. Ik ben erg benieuwd, haha!

Het Bossche Broek is mijn favoriete wandelplek

To follow op de socials: @heerlak.denbosch

Ben jij gek op mooie nagels en wil jij een keer wat anders dan je standaard kleurtje met glitter? Dan ben je bij de meiden van Heerlak aan het juiste adres. Zij maken van je nagels een feestje! Subtiele kleurtjes, wolkjes, vlammen, citroenen of een leuke kreet! Deze meiden kunnen het allemaal. Laat je alvast inspireren door dit leuke account en boek een afspraak!

Op de agenda

Yes, bij het terras aan de haven staat ons op 30 augustus weer iets lekkers te wachten. Het is nog een kleine verrassing wat het zal worden, maar ik kan je vertellen… HIER WIL JE BIJ ZIJN! Ik ben er in ieder geval bij, haha!! Terras aan de haven is een mooie samenwerking tussen Bakkerij Royal, Hello My Friend, Wijn bij Stijn en Jack’s Foodbar.

ZOMERTERRASSEN DEN BOSCH 2020

Loïs van de Ven mag het programma in het Theater aan de Parade mee afsluiten met een prachtig, intiem concert vol musical, Spaanse zang, pop en kleinkunst. De middagvoorstelling zit al vol, maar er zijn voor 13.00 uur nog wat kaarten beschikbaar! Dit wil je horen!

De graven van leuven den bosch
Cocktailavond bij de Graven van Leuven.

4 september is het bij de Graven van Leuven weer cocktailavond. Heerlijke cocktails, gemaakt door de leuke Romy Heijkoop! Meer info volgt nog, maar zet hem vast in je agenda!

De graven van leuven den bosch
Cocktailavond bij de Graven van Leuven.
Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?