tappunt zuid den bosch
Op 9 september 2017, heeft Tappunt Zuid de deuren geopend. Dé nieuwe hotspot waar je kunt genieten van Flammkuchen en speciaalbier

Sinds afgelopen zaterdag 9 september 2017 zijn de deuren van nieuwe borrel hotspot Tappunt Zuid geopend. Het kleine broertje van Green Egg restaurant M’eat, is dé nieuwe plek in de minderbroederstraat (achter de Perry Sport in Den Bosch), waar je kunt genieten van heerlijke Flammkuchen en speciaalbiertjes. Hier word ik natuurlijk helemaal blij van. Niet alleen omdat ze Flammkuchen en bier hebben, maar omdat de broertjes Roels een combinatie hebben gecreëerd, waarbij bruin café, food en borrelen anno 2017 heel goed samenkomen.

Dit is één van de dessert Flammkuchen, met vanille, abrikozen, granaatappel en sinaasappel.

Tappunt Zuid is het eerste échte Flammkuchen restaurant van Nederland. Op de kaart staan ongeveer 12 verschillende soorten Flammkuchen (zowel hartig als zoet). De ingrediënten worden visueel aangegeven op de kaart, dus je kunt duidelijk zien waar je voor kiest. Er staan een aantal vegetarische kuchen op, en ze kunnen de Flammkuchen ook vegan maken, voor de liefhebbers. Alle Flammkuchen zijn in twee maten te verkrijgen, zodat je ze (eventueel) ook kunt delen. Naast de Flammkuchen, zijn er ook side salads te bestellen.

De Duitse bodems worden met heerlijke toppings belegd.

Deze vegetarische Flammkuchen is zo lekker!
Je kunt de side salads ook als maaltijdsalade bestellen
Deze Flammkuchen met camembert en gepofte druiven is mijn favoriet

Achter iedere Flammkuchen staat een cijfer. Deze geeft aan welke soorten speciaalbier goed bij het gekozen gerecht passen. Met 10 soorten speciaalbier van de wisseltap en ruim 60 soorten op de fles of uit blik, is de keuze lekker ruim. De speciaalbieren uit de fles zijn te vinden op de kaart.

ruim 60 bieren op de fles of uit blik

De bieren van de wisseltap worden weergegeven op een index aan de muur. Heel tof. De rest van het interieur ziet er ook goed uit met veel koper, mooie tegels en een stuk authentieke muur. De keuken is van 12.00 tot 00.00 open, dus je kunt hier terecht voor zowel lunch, diner en (late) borrel.

De speciaalbieren van de wisseltap zijn te vinden op de index

Je hoort het enthousiasme natuurlijk al in de blog over deze hotspot. Naast dat ik de jongens inmiddels wel goed ken en gewoon heel trots op ze ben, is het écht een super toffe hotspot om te borrelen met vrienden, te lunchen met je moeder, te daten met je tindermatch, of een klein dansje te doen na het eten. En dat allemaal bij mij om de hoek. Ik word hier gelukkig van. Als ik je nog niet overtuigd heb, moet je gewoon zelf maar even proeven! Proost!

Geopend op woensdag t/m maandag vanaf 12.00 uur.

Aimy en Ruud zijn ook enthousiast

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?