heilige huisjes festival 2023 Den Bosch winter
Bezoek van 15 t/m 28 december het Heilige Huisjes Festival in Den Bosch. Op 5 pleinen kan je terecht voor allerlei activiteiten in thema...

Van 15 december tot en met 28 december vindt de eerste editie plaats van Het Heilige Huisjes Festival. Op 5 verschillende locaties in de stad kan je een creatief winterhuisje vinden. Ieder heilig huisje met een eigen verhaal, thema en activiteit(en). Ik was aanwezig bij de opening en mocht vast even een kijkje nemen bij een aantal van de activiteiten die er te doen zijn…

Welke Heilige Huisje zijn er allemaal?

Tijdens het Heilige Huisjes Festival hebben 5 pleinen in de stad ieder een eigen huisje, ontworpen door iemand anders, met steeds een ander thema en daarbij passende activiteiten. Hieronder kan je zien welke huisjes er allemaal te vinden zijn en waar.

Loop Licht Weg ( De Parade)

 Den Bosch winter loop licht weg

Het ‘Heilige Huisje’ van Kranen/ Gille is een respectvolle knipoog naar het traditionele kerstgezin. Want een gezin is tegenwoordig natuurlijk niet altijd meer zoals beschreven wordt in de kerstverhalen. Daarom kan je hier je eigen kerststal stempelen zoals jij hem het liefste zou zien. Ik zag hem persoonlijk het liefst op de traditionele manier.. MET kreeft, want ik ben toch wel echt voor altijd team “Love Actually”.

De Kathedraal van Morgen ( Kerkplein / Amadeiroplein)

In de Kathedraal van morgen bouw je mee aan de stad van morgen. In het Heilige Huisje op het Kerkplein, ontworpen door Studio Corvers, kun je je steentje bijdragen door je wens of boodschap op een houten schildje (het nieuwe stadswapen) te schrijven en deze op de toren te plaatsen.

Het Heilige Huisje Kunst van Verenigen (Burgemeester Loeffplein)

Op Burg. Loeffplein vind je het huisje Kunst van Verenigen en is ontworpen door Aart van Asseldonk. Het heilige huisje nodigt je uit om samen te komen en elkaar te ontmoeten. Het is eigenlijk een soort doolhof dat je van twee kanten in kan lopen, waardoor er in het midden (nieuwe) ontmoetingen kunnen ontstaan.

Heilig Huisje: Mirror Mirror ( Minderbroedersstraat)

Op het pleintje in de Minderbroedersstraat (ook wel het minderbroederspleintje genoemd), vind je Mirror Mirror. In en rondom dit huisje zijn verschillende activiteiten te doen in samenwerking met de omringde horeca- en retail ondernemers. Het ontwerp en design komt van Geert Snijders.

De Ruimte Tempel (Wilhelminaplein)

Op het Wilhelminaplein vind je het huisje van verbinding. Het is de plek waar mensen samenkomen, verhalen delen en gezamenlijk de ‘tempel’ bouwen.  Dit huisje is gemaakt door Kim Verhoeven met Stadshout Den Bosch en is gemaakt van de populieren die langs de Maas stonden.

 Den Bosch winter de ruimte tempel
parade Den Bosch Joris kerstboom

Het Heilige Huisjes festival duurt t/m 28 december en voor het gehele programma ga je naar Visit Den Bosch.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?