Er zijn deze zomer weer genoeg leuke events en festivals in Den Bosch en ik heb ze even voor je op een rijtje gezet!

Yes, deze zomer is er weer van alles te beleven in onze mooie binnenstad (en omgeving). In deze blog zet ik een aantal festivals, events en feestjes op een rijtje die onze stad en de zomer(vakantie) nog mooier gaan maken.

Festival TREK

Foodies opgelet! Het roodtruck festival TREK is ook deze zomer weer in Den Bosch. Anders dan wij gewend zijn deze keer op de Pettelaarse Schans, maar weer met net zo veel lekkere gerechten, leuke muziek, gezelligheid en veel drankjes!

Dat wordt smullen.

Festival TREK is van 24-26 juni 2022

De Bossche Zomer

Van 1 juli t/m 4 september vindt de Bossche Zomer weer plaats. Wat er precies allemaal op het programma staat is nog niet helemaal bekend, maar leuk wordt het sowieso! Heerlijk dat de stad zo opleeft in de zomer.

Hieronder zie je wat afbeeldingen van de vorige edities in 2020 en 2021.

Marché Bossche Montmartre

KAASPLANK DEN BOSCH WIJN BIJ STIJN

op 3 juli, 7 augustus en 4 september wordt het Anne Frankplein omgetoverd tot Marché Bossche Montmartre. Een echte Parijse markt met brocante, platen, boeken, macarons, baguette avec fromage, chansons, Orangina en nog veeeeel meer!

Hier word ik heel blij van! Een samenwerking tussen De graven van Leuven, meisjes van Ad en de Bossche Zomer.

Levenslied Den Bosch

op 10 juli vindt de 24e editie van het Levenslied plaats op de Bossche Markt. In een iets andere vorm dan we gewend zijn. Een feest met een lach en een traan, fijne artiesten zoals Wilbert Pigmans, Corry Konings en John de Bever. Dat wordt lekker meezingen, genieten en dansen op échte Nederlandse muziek.

EK Petanque

De Confédération Européenne de Pétanque’s (CEP) Europese Kampioenschappen Petanque 2022 zijn van 13 t/m 17 juli op de Parade in ‘s-Hertogenbosch! Het beroemde plein wordt omgebouwd tot een Petanque walhalla met 26 overdekte petanquebanen.  Hier gaan de beste petanquespelers van Europa strijden om de Europese titels in de categorieën tête-à-tête (mannen en vrouwen), doubletten (mannen en vrouwen) en mix (man/vrouw). Naast de wedstrijden is er ook lekker eten, drinken en entertainment aanwezig. En de mogelijkheid om zelf ook een balletje te gooien! Hoe leuk is dat!

Theaterfestival Boulevard

boulevard den bosch

Van donderdag 4 tot en met zondag 14 augustus 2022 presenteert Theaterfestival Boulevard weer theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek. Voor de leek en de liefhebber, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje uit gaat. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee. Op het bruisende festivalhart, in de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch.

Vuelta

La Vuelta, de Ronde van Spanje, start in 2022 in Nederland! Maar liefst drie dagen lang, 19, 20 en 21 augustus, koersen de renners door ons mooie landschap. De start is in Utrecht en de tweede en derde rit worden in onze provincie verreden, Noord-Brabant. De tweede etappe op 20 augustus gaat van ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch) terug naar Utrecht, dus dat wordt een groot feest in Den Bosch.

Dat wordt flink aanmoedigen langs de kant! Olé.

Festival la Vuelta por favor

Zoals hierboven al staat beschreven start de tweede etappe van La Vuelta op 20 augustus in Den Bosch. De stad kleurt rood-geel op deze bijzondere dag! Breng een bezoek aan ‘Festival La Vuelta por favor’. Dit is een gratis festival voor jong en oud. Met gratis activiteiten, lekker eten & drinken en natuurlijk live uitzending van de koers. Zorg dat je er bij bent!

De Bossche Kermis

kermis den bosch

YES! De Bossche Kermis komt weer gewoon terug naar het centrum van de stad. van 19 t/m 28 augustus kunnen we weer lekker kamelenracen, suikerspinnen en oliebollen eten, kijken bij de botswagens en je misselijk draaien in de booster. Nu al zin in. vooral kamelenrace… my game, haha!!

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

KORTE PUTSTRAAT PROEFT DE LENTE 2019

15 t/m 18 september kun je weer heerlijk genieten van lekkere gerechten op de Parade tijdens Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch. Verschillende horecazaken in de stad zullen zich verzamelen op de parade en 4 dagen lang kun je er genieten van lekkere drankjes, gezellige muziek en veel lekker eten. Kei leuk! Zie ik je daar?

Maritiem ‘s-Hertogenbosch

van 15 t/m 18 september komt het Maritiem weer terug in de stad. Een festival dat helemaal draait om het water in ‘s-Hertogenbosch. mooie schepen, gezellig versierde bootjes, allerlei activiteiten, workshops en festiviteiten zijn hier de komende dagen te bewonderen en te doen. Leuk en interessant voor jong en oud.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?