ekp den bosch
Om kennis te maken met de inspirerende en creatieve sfeer van de nieuwe wijk EKP, worden er verschillende activiteiten georganiseerd en jij kunt tickets winnen voor de workshop ZEEFDRUK x PATISSERIE...

Het zal je niet ontgaan zijn dat er flink wordt gebouwd rondom het station. Experimentele woningen, duurzame concepten en oude fabriekspanden die worden omgetoverd tot prachtige ruimtes waar bedrijven en opleidingen samensmelten. Zo zijn er ook geweldige plannen voor het gebied rondom de voormalige postsorteerhal van PostNL: EKP.

EKP wordt dé sociale plek voor ontmoeting, experiment en expressie. Dankzij de verschillende pleinen, ruimte voor exposities, moderne en hedendaagse woningen, zal dit het gebied worden voor een ieder die jong van geest is en geniet van alles wat het (Bossche) leven te bieden heeft: de dynamische stedeling.

Wat is EKP eigenlijk?

De naam EKP is een directe verwijzing naar het verleden. Het terrein is 13 jaar in gebruik geweest als Expeditieknooppunt van PostNL, waar de post per trein werd gedistributeerd. Na het vertrek van PostNL naar de Rietvelden en de Brand, verloor het gebied dat aan de Dieze ligt, haar oorspronkelijke functie. In 2017 is de postsorteerhal in gebruik genomen door de Kunstacademie ST. Joost School of Art & Design (onderdeel van Avans Hogeschool).

EKP wordt gebouwd vanuit 4 pijlers:

–          Inspirerend: EKP zal een broedplaats worden waar naast wonen, werk en onderwijs ook kunst en cultuur van niveau met business zullen samenkomen. EKP voelt zich onderdeel van de Spoorzone, waar ook o.a. Tramkade, de Verkadefabriek en de Grasso onder vallen.

–          Sociaal: EKP wordt de nieuwe ontmoetingsplek in de Spoorzone met een eigen identiteit dat complementair is aan de historische binnenstad waar bewoners, gebruikers en bezoekers elkaar ontmoeten en steeds weer iets nieuws ontdekken. Verbinding tussen deze mensen is belangrijk.

–          Origineel: EKP is uniek en krijgt hierdoor een heel eigen karakter. Er worden vernieuwend en gedurfde keuzes gemaakt in ontwerp, inrichting en uitstraling die het gebied een stadse uitstraling zullen geven, maar anders dan we hier al kenden.

–          Dynamisch: EKP staat voor dynamiek en energie. Verbondenheid met stad, natuur, cultuur, horeca en bewoners. Geen drukke wijk, maar wel beweging. Een ideale plek om te ontdekken, verbinden, te (net)werken en ontmoeten.

De eerste appartementen van EKP zullen begin 2022 in de verkoop gaan. Klik op de knop hieronder voor meer informatie en het aanbod.

Maak mee op EKP: Workshop ZEEFDRUK x PATISSERIE

Deze wijk klinkt mij als muziek in de oren. Toch zijn er veel mensen die dit gebied nog niet kennen. Daarom kun je op verschillende manieren kennis maken met EKP. Op verschillende plekken in en rond het gebied zie je een aantal “wist je dat” borden die je wat meer kunnen vertellen over het gebied en de mogelijkheden.

Creativiteit kan namelijk opbloeien als je je in een omgeving begeeft die inspirerend en dynamisch is, die zintuigen prikkelt en mensen met elkaar verbindt. Door middel van de activiteiten worden ambacht, ondernemerschap, kunst en verbinding samengebracht en dit is precies waar EKP voor staat. Een van deze activiteiten is de workshop ZEEFDRUK x PATSSERIE. Een mooie samenwerking tussen EKP, ST. Joost en Patisserie SMAAK.

ST. Joost

ST. Joost School of Art & Design in Breda en ’s-Hertogenbosch leidt de kunstenaars en designers van de toekomst op. Het is al meer dan 200 jaar dé kunstacademie voor goostaand kunstonderwijs, met een sterke, persoonlijke benadering.

Patisserie SMAAK

SMAAK, de enige échte Bossche patisserie van onze stad. Bij SMAAK vind je het lekkerste gebak, bijzondere bonbons, heerlijke (desem)borden in de fonteinstraat, midden in het mooie centrum van ’s-Hertogenbosch.

In deze workshop maak je kennis met de ambachten van zeefdruk en patisserie. Je leert de fijne kneepjes van beide kunsten en gaat zelf aan de slag met een smakelijk kunstwerk.

En ik mag 2 kaartjes weggeven voor de workshop van woensdag 3 november.

Wat moet je ervoor doen?

  • VOLG Bossche Buik en EKP Den Bosch op Instagram
  • LIKE de reel over deze blog en de win-actie
  • LAAT IN EEN REACTIE WETEN met wie jij deze workshop samen wil gaan doen en waarom
  • Je kunt meedoen t/m 29 oktober. Op 30 oktober a.s. maak ik de winnaar in de loop van de dag bekend.
  • LET OP: de workshop is op 3 november van 15.00-18.00 uur. Dus het is wel handig dat je op die datum en tijd beschikbaar bent. De locatie is kunstacademie ST. Joost, parallelweg 21, te ‘s-Hertogenbosch

Hier kun je EKP Den Bosch en ST. Joost vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?