GOTH Designing Darkness
Ben jij al bij de tentoonstelling GOTH in het Design Museum Den Bosch geweest? Ontdek de bijzondere wereld van duisternis en romantiek.

Op dit moment kun je in het Design Museum de expositie “GOTHDesigning Darkness” bezoeken. Een tentoonstelling waarin onderzoek is gedaan naar twee eeuwen cultuurgeschiedenis vol duisternis, dramatiek, romantiek en middeleeuwse neogotiek. Ook gaaf als je niet zo bekend bent met de Goth subcultuur, zoals ik. Mijn associatie met die cultuur is namelijk vooral mensen in het zwart gekleed, duisternis en Evanescence, haha! Weinig dus.

GOTH Designing Darkness

Ik heb het Design museum nog nooit zo donker gezien. Buiten de inhoud van een tentoonstelling, hecht ik ook altijd wel waarde aan de opzet en uitstraling van de tentoonstelling en ik vind het erg goed gedaan. De tentoonstelling bestaat uit een aantal thema’s die worden behandeld en je loopt langs diverse kunstvoorwerpen uit de collecties van o.a. de Hamburger Kunsthalle, het KröllerMüller Museum en het Royal Institute of Britisch Architects.

Bij GOTH laat men zien dat Goth niet per se een stijl is, maar de verbeelding van een gevoel. Een uitgesproken poging om de gewone wereld te vergeten en jezelf te verliezen in een wereld vol zwarte magie, onuitsprekelijke geheimen en diepe betekenis.

Een gave tentoonstelling die in een stad als ‘s-Hertogenbosch, vol (neo)gotische monumenten (zoals de SintJanskathedraal) zeer goed past. GOTH is nog te bezoeken t/m 18 april 2022.

GOTH Designing Darkness
Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?