Bij een kerstdiner hoort ook een lekker dessert. En ja, I know.. kaas is te gek (komt deze week ook nog een keer voorbij), maar iets zoets is soms toch ook wel heel erg lekker. En deze bieramisu, ja je leest het goed, is wel echt heel lekker. Een tiramisu met koffie EN bier.
En natuurlijk moet het in deze kalender een beetje Bosch zijn, dus heb ik de koffie bij Coffeelab en het bier bij Brouwerij d’n Draok gehaald.
En jij kan dit recept natuurlijk super eenvoudig zelf maken. En om het je NOG gemakkelijker te maken, mag ik een pakket weggeven met een zak koffie en twee biertjes inclusief glas, zodat jij zelf aan de slag kan!
Je kunt dit recept natuurlijk ook met je eigen koffie en een lekker biertje maken, maar het is juist wel een keer leuk om het weer eens bij een lokale ondernemer te kopen! Daar wordt de bieramisu nog lekkerder van, haha beloofd!
Wat kun je precies winnen?
- 1 zak met 500 gramkoffiebonen van Coffeelab
- 2 flesjes Gerstewijn met glas van Brouwerij d’n Draok
Hoe kun je winnen?
- VOLG Bossche Buik, Brouwerij d’n Draok en Coffeelab op Instagram en/of Facebook. Dubbel meedoen is dubbel kans
- LIKE de post op de socials
- TAG degene voor wie jij dit recept moet maken!
- 19 december 2020 maak ik in de loop van de dag de winnaar bekend. Tot dan kun je meedoen!
- de post DELEN mag, niet verplicht. Het is wel een extra winkans. Vergeet Bossche Buik dan niet te taggen, anders kan ik het niet zien!
En dan nu door naar het recept voor bieramisu, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkst! Ik heb er nu alweer zin in, terwijl ik naar de foto’s zit te kijken, haha!
Ik heb overigens de cups voor in het nespresso apparaat gebruikt. Ik heb namelijk nog geen bonen machine (#wishlist). De cups zijn ook gewoon te koop bij Coffeelab.
Bieramisu met koffie van Coffeelab en de Gerstewijn van Brouwerij d’n Draok
Ingrediënten
- 1 flesje gerstewijn van Brouwerij d'n Draok
- 1 stuk pure chocolade 74% cacao
- 250 g mascarpone
- 250 ml slagroom
- 1 pak Bastogne koeken
- 1 kopje espresso van Coffeelab
- 5 el rietsuiker
Instructies
- Klop de slagroom in een grote kom goed stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker en de mascarpone toe en meng alles tot een stevige, dikke massa. Laat het geheel nu even flink opstijven in de koelkast (ca. 2 uur).
- Als het mengsel is opgestijfd, kun je verder. Giet het bier en de koffie in een ondiepe schaal (ik gebruikte een ovenschaal). Dip de Bastogne koeken één voor één in het koffie- biermengsel en verkruimel per portie 2 koekjes op de bodem van een mooie glas.
- Schep een paar flinke lepels van het mascarpone-mengsel op de koekkruimels. Herhaal deze stap nog 1 of 2 keer (ligt eraan hoe groot jouw eters zijn, haha). Rasp er flink wat pure chocolade overheen.
- Serveer de bieramisu als nagerecht met een kop koffie, of eet het als een gebakje. Met een biertje.. kan gewoon, haha!! Machtig lekker.
Mocht je nou liever een glaasje wijn bij de bieramisu drinken, dan kan dat ook! Ben’s Favourites heeft weer een leuke wijn suggestie voor je!
Oooh wat lekker! Ziet er heerlijk uit weer!