Maak een unieke wandeling over het dak van de Sint-Jan met de avontuurlijke klim

avontuurlijke klim sint-jan

Eens in de 100 jaar moet het dak van “onze ouwe” Sint-Janskathedraal vervangen worden. Dit jaar is het dak weer aan de beurt en dat geeft gelegenheid voor een wel heel bijzondere wandeling via de steiger- en wandelconstructie die er staat… de avontuurlijke klim.

Wist je dat het figuurtje hierboven het enige vrouwelijke beeldje is rondom de Sint-Jan? Grappig hè?

Sinds 23 mei kan je namelijk de Sint-Jan beklimmen tot wel 50 meter hoogte. Met een uitzicht van ruim 30 kilometer kan je onwijs ver kijken en heb je een prachtig uitzicht over de hele stad en omgeving. Het is nog net een stukje hoger dan wanneer je de Sint-Jans toren gaat beklimmen. Super gaaf!

En nog veel gaver, je komt ook onwijs dichtbij de prachtige details, beeldbogen, figuren en iconen die onze kathedraal prachtig versieren. De bellende engel was nog nooit zo dichtbij.

Waarom dit zo uniek is? Deze steiger wordt speciaal gemaakt voor de renovatie van het dak en komt dus maar eens in de 100 jaar voor. Dat gaan wij dus in principe allemaal niet meer mee maken, dus daarom moet het gewoon nu gebeuren.

Vooralsnog kan je de avontuurlijk klim reserveren tot eind oktober, dus wees er snel bij! Ik vond het onwijs leuk om een keer te doen en heb echt prachtige en unieke foto’s kunnen maken van een van de meest prachtige en historische gebouwen van onze stad.

Kaartjes voor de avontuurlijke klim koop je hier

Hier kan je Onze ouwe Sint-Janskathedraal vinden:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.