herfstwandelingen Den Bosch
Vind jij die herfstkleuren in de natuur ook altijd zo prachtig? In Den Bosch kan je prachtige herfstwandelingen maken op deze plekken...

De herfst, persoonlijk een van mijn favoriete seizoenen omdat de kleuren in de natuur dan echt prachtig zijn. Ik moet mezelf er altijd iets meer op aansturen dat ik blijf bewegen en niet alleen maar met kopjes thee op de bank zit. Gelukkig bestaan er in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch zo veel mooie plekken om mooie herfstwandelingen te maken.

Daarom zet ik hier even een paar plekken voor je op een rijtje waar je dit najaar lekker kunt wandelen.

Moerputtenbrug

Deze bekende brug is geweldig om overheen te lopen. in de verte kun je Vlijmen zien liggen en dit is een populaire spot voor fotografen en wandelaars.

De Moerputten

Waan je even in het moeras waar we het zo vaak over hebben in Den Bosch. de mooie steigertjes, de drassige omgeving en het pad naar de Moerputtenbrug zijn adembenemend mooi.

Herfstwandelingen in het Prins Hendrikpark en IJzeren vrouw

Voor een kleine wandeling buiten het centrum is het Prins Hendrikpark een mooi ommetje. Drink halverwege een kopje koffie (met heerlijk gebak) bij BLOEM en de wandeling is compleet.

‘t Zand

De wijk ‘t Zand barst van de (industriële) geschiedenis en heeft geweldige straatjes, graffiti, kippen en de boschveldweg met geweldige platanen. Een mooi stukje ‘s-Hertogenbosch dat je zeker eens gezien moet hebben.

De Bossche Binnenstad

De Bossche binnenstad heeft geweldige (verstopte) wandelplekken, steegjes en straatjes die je kunt ontdekken. Loop eens mee met een stadswandeling of ga zelf op avontuur en ontdek de mooiste plekken van Den Bosch.

Casintotuin tuin van vrede en vrijheid

Vroeger een verwaarloosd en onveilig stukje stad, inmiddels een prachtige plek om lekker te wandelen en bij warmer weer zelfs te picknicken. Sinds de bouw van de ondergrondse parkeergarage en restauratie van de stadsmuren, is dit een prachtig stukje om te wandelen.

Wist je trouwens dat ze bij de bouw van de parkeergarage archeologische vondsten van Neanderthalers hebben gevonden? Bij de garage zie je een standbeeld van een Neanderthaler die hier naar refereert.

Het Zuiderpark

Vanuit de Casinotuin wandel je zo richting het Zuiderpark. Een lekker groot stadspark waar je heerlijk kunt wandelen, petanque en even tot rust kan komen. De kinderen kunnen nog even lekker in de vliegtuigjes klimmen. Dat deed ik vroeger ook (en mijn vader heeeeul vroeger ook al).

Het Bossche Broek

Mijn favoriet, mijn achtertuin, Het Bossche Broek. ca. 200 hectare beschermd natuurgebied aan de rand van de Bossche binnenstad. Met een hoop geschiedenis, prachtige flora en fauna en diverse wandel- en fietsroutes, is dit zeker een must-do.

Wist je trouwens dat Het Bossche Broek pas sinds de Tachtigjarige Oorlog bestaat? Dit gebied bestond voornamelijk uit moeras en water. Frederik Hendrik wilde ‘s-Hertogenbosch innemen en heeft het gebied drooggepompt. Hierdoor is het Bossche Broek ontstaan. in 1995 heeft het nog een keer onder water gestaan door de watersnoodramp. Dit was bewust gedaan, omdat de stad en de omliggende dorpen in gevaar kwamen door het hoge water.

Hier kun de mooiste Bossche herfstwandelingen maken:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?