festival-trek-10
Er is de weekend weer een hoop te doen in Den Bosch. Natuurlijk rondom de herdenking en bevrijding, maar ook op het gebied van TASTE is er van alles te doen! Daarom heb ik een paar Lees het hier...

Dit weekend is er natuurlijk weer een hoop te doen. Natuurlijk vanwege de herdenking en bevrijdingsdag, maar ook op culinair gebied staan er een aantal leuke dingen op de agenda. En dat, naast een heel aantal activiteiten die al wekelijks of maandelijks plaatsvinden. Daarom heb ik hier even een aantal weekendtips voor je op een rijtje gezet, waar ik zelf naartoe ga, of die me in ieder geval interesseren.

Herdenking in Mariapaviljoen

flanders fields kuukskes

Vertelpodium Het Lopende Vuur presenteert een speciaal herdenkingsprogramma in het het Mariapaviljoen. Daar zal Desiree Hornikx het verhaal “het zwijgen van mijn vader” vertellen.

Haar vader ging na de tweede Wereldoorlog als militair naar Nederlands-Indië. Over die herinneringen sprak hij nooit. Wel had hij er foto- en dagboeken van bewaard. Toch heeft Desiree, samen met regisseuse Loutje Bosch een mooie monoloog weten te creëren waarin dagboekfragmenten en jeugdherinneringen elkaar afwisselen.

Er blijven puzzelstukjes op hun plaats vallen. En dit zullen zeker niet de laatste zijn, want er hoeft niet meer gezwegen te worden. Voor meer informatie over Desiree Hornikx en haar voorstelling kijk je op: http://www.friponne.nl/

wanneer: 4 mei
waar: Burgemeester Loeffplein 70, Den Bosch
hoe laat: 20.00 uur (zorg dat je van te voren binnen bent, want om 20.00 uur is er eerst twee minuten stilte)
entree: 7,50 euro
meer info: info@hetlopendevuur.nl en http://www.hetlopendevuur.nl/

SMÈRRIG D’N SENSATION PINK TOUR

smerrig kuukskes
foto: DickPics

Het vieste feestje van Den Bosch is er weer. Als afsluiting van d’n sensation pink tour gaat SMÈRRIG nog een keer goed knallen in P79 op de markt.

Je favoriete plaatjes uit de jaren ’80, ’90 en ’00 komen langs. Dus wil jij lekker billenshaken, vlinders voelen, viben, of op Ginuwine z’n pony rijden? Ga dan lekker de vrijheid vieren op SMÈRRIG.

wanneer: 5 mei
waar: markt 79
hoe laat: 22.00-4.30 uur
entree: 10,00 euro aan de deur
dresscode: rozeeee

Bevrijdingsfestival Brabant

bevrijdingsfestival brabant

Op 5 mei wordt er in heel Nederland de vrijheid van leven gevierd. En ook dit jaar vindt op de Pettelaarse Schans het bijbehorende festival weer plaats voor regio Brabant. Vrijheid is namelijk niet iets, wat vanzelfsprekend is. Er wordt stilgestaan bij hoe erg wij in onze handen mogen knijpen met de omstandigheden waarin wij leven. Daarbij moeten we er ons bewust van zijn dat je vrijheid in stand houdt, door het door te geven aan anderen.

D.m.v. optredens, activiteiten, lekker eten en workshops wordt er morgen groots de vrijheid gevierd.

wanneer: 5 mei
waar: Pettelaarse Schans 1
hoe laat: 10.30-23.30 uur
entree: gratis

Vrijheidslunch

weekendtips vrijheidslunch pettelaarse schaas

Tijdens de vrijheidslunch kom je in contact met mensen die (deels) hun leven niet in vrijheid hebben doorgebracht. Deze mensen zullen vertellen wat ze hebben meegemaakt en hun verhaal vertellen. Door aan tafel aan te schuiven, word het met elkaar in gesprek gaan gestimuleerd en zul je met mensen in contact komen, waar je normaal gesproken niet zo snel mee aan de praat zou raken.

De maaltijd zal bereid en geserveerd worden door jongeren en statushouders, in samenwerking met de kooktuin Esch en een Syrische kok. Tijdens het eten, zal er dan iemand aanschuiven die zijn of haar verhaal met je wil delen.

wanneer: 5 mei
waar: Pettelaarse Schans 1
hoe laat: 12.00-14.00 uur
entree: 10 euro
meer info: https://www.bevrijdingsfestivalbrabant.nl/programma/vrijheidslunch/

Car Boot Sale

Ben jij ook zo dol op snuisterijen en slenteren over de markt? Dan moet je zondag naar de Brabanthallen gaan, want er staat weer een kofferbak markt op het programma. Je kunt je (oude) spullen verkopen vanuit je kofferbak, op de grond, of met een zelf meegebrachte tafel. Vanaf 15 euro heb je al een plek om te staan. Maar je kunt er natuurlijk ook naartoe om een nieuwe aanwinst te scoren voor je garderobe of interieur. Heerlijk!

wanneer: 6 mei
waar: Brabanthallen Den Bosch
hoe laat: 09.00-16.30 uur
entree: volwassenen 4,- euro, senioren en kinderen gratis

Nederlands Speciaalbier Festival

nederlands speciaalbier festival

Aankomende zondag vindt voor de 15e keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats. Bezoekers kunnen kennis maken met ruim 300 verschillende speciaalbieren, aangeboden door veel verschillende brouwerijen. Want inmiddels is het aantal brouwerijen in Nederland flink gestegen. Dat kan ook niet anders dan door alle trends die voorbijkomen. En het Nederlands Speciaalbier festival biedt daar een mooi podium voor.

Naast de speciaalbieren zijn er ook diverse gerechten, kaasplankjes en charcuterie te verkrijgen. Natuurlijk gepaard met een lekker biertje.

Ik ben zelf natuurlijk VEEL TE LAAT met het kopen van een kaartje. Het is namelijk echt volle bak uitverkocht. Heel dom en heel jammer. Dus mocht je iemand zijn of kennen die (het liefst 2) kaartjes overheeft en er vanaf moet. BEL OF MAIL MIJ!! En anders veel plezier voor de mensen die wel gaan. Ik ben heel blij voor jullie, maar mega jaloers.

wanneer: 6 mei
waar: De Parade
hoe laat: 12.00-19.00 uur
entree: UITVERKOCHT

Hier kun je trouwens de weekendtips van deze week vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?