Tosti met Emmentaler, comté en rode uiencompote van café Bar le Duc

Als het zo koud is buiten, dan eet ik het liefst drie keer per dag warm. En ik vind het op z’n tijd zoooo lekker om tosti’s te eten. Dat is natuurlijk niet per se een feestelijk kerstgerecht, maar met deze rode uiencompote van café Bar le Duc wordt deze tosti zeker weten wel een feestje.

Lekker dippen in de rode uiencompote

De compote is overigens niet alleen heel lekker op een tosti hoor, hij zal wellicht in deze kalender nog een keer voorbij komen, dus houd Bossche Buik goed in de gaten!

TOSTI EMMENTALER COMTÉ EN RODE UIENCOMPOTE
Zo lekker dit!
TOSTI EMMENTALER COMTÉ EN RODE UIENCOMPOTE

Rode uiencompote

Porties 1 flinke pot

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode uien in ringen
  • 1 appel Goudreinet
  • 1 rode peper
  • 100 g appelmoes
  • 200 ml rode port
  • 1 flesje Jheronimus bier van café Bar le Duc
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 1 dl azijn
  • 200 g abrikozenjam
  • maïzena

Voor de tosti

  • 2 bruine sneetjes brood
  • 2 dikke plakken comté
  • 2 dikke plakken Emmentaler
  • roomboter

Instructies
 

  • Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de rode peper in ringen. Als je het minder pittig wil, haal je de zaadlijsten en de pitjes eruit.
  • Zet een pan op een laag vuur en doe alle ingrediënten behalve de abrikozenjam en maïzena in de pan. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Laat het geheel ca. 2 uur op een laag vuur pruttelen.
  • Voeg de abrikozenjam toe en evt. wat maïzena om het geheel wat dikker te krijgen. That's it! Jammie

En nu die tosti bouwen

  • Besmeer van beide sneetjes brood een kant met boter. Doe op de droge kant de plakken kaas en een el van de rode uiencompote. Doe de andere snee brood erop en bak de tosti in een pan of tosti-ijzer (ik ben team pan-tosti).
    Warm eten en eventueel dippen in nog meer compote, haha!

Vond je de blog leuk? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bossche Buik, zodat je nooit meer iets hoeft te missen!

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder