Deze tosti met heerlijke kaas en de rode uiencompote van café Bar le Duc is echt super lekker en eenvoudig om te maken! Ga dit uitproberen!

Als het zo koud is buiten, dan eet ik het liefst drie keer per dag warm. En ik vind het op z’n tijd zoooo lekker om tosti’s te eten. Dat is natuurlijk niet per se een feestelijk kerstgerecht, maar met deze rode uiencompote van café Bar le Duc wordt deze tosti zeker weten wel een feestje.

Lekker dippen in de rode uiencompote

De compote is overigens niet alleen heel lekker op een tosti hoor, hij zal wellicht in deze kalender nog een keer voorbij komen, dus houd Bossche Buik goed in de gaten!

TOSTI EMMENTALER COMTÉ EN RODE UIENCOMPOTE

4 halen = 3 betalen

Als je deze maand (december 2020) met vertoon van deze blog je bier gaat kopen bij Café Bar le Duc of Brouwerij van Kollenburg, dan krijg je het 4 biertje gratis. Deze actie geldt t/m 24 december 2020.

Zo lekker dit!
TOSTI EMMENTALER COMTÉ EN RODE UIENCOMPOTE

Rode uiencompote

Porties 1 flinke pot

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode uien in ringen
  • 1 appel Goudreinet
  • 1 rode peper
  • 100 g appelmoes
  • 200 ml rode port
  • 1 flesje Jheronimus bier van café Bar le Duc
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 1 dl azijn
  • 200 g abrikozenjam
  • maïzena

Voor de tosti

  • 2 bruine sneetjes brood
  • 2 dikke plakken comté
  • 2 dikke plakken Emmentaler
  • roomboter

Instructies
 

  • Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de rode peper in ringen. Als je het minder pittig wil, haal je de zaadlijsten en de pitjes eruit.
  • Zet een pan op een laag vuur en doe alle ingrediënten behalve de abrikozenjam en maïzena in de pan. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Laat het geheel ca. 2 uur op een laag vuur pruttelen.
  • Voeg de abrikozenjam toe en evt. wat maïzena om het geheel wat dikker te krijgen. That's it! Jammie

En nu die tosti bouwen

  • Besmeer van beide sneetjes brood een kant met boter. Doe op de droge kant de plakken kaas en een el van de rode uiencompote. Doe de andere snee brood erop en bak de tosti in een pan of tosti-ijzer (ik ben team pan-tosti).
    Warm eten en eventueel dippen in nog meer compote, haha!

Wist je trouwens dat je het mooie servies op deze foto momenteel kunt kopen bij café Plaats Royaal? en die toffe kaarsen en kandelaars komen van KOEKWAUS.

Vond je de blog leuk? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Bossche Buik, zodat je nooit meer iets hoeft te missen!

Please follow and like us: