WORKSHOP CHOCOLADELETTERS MAKEN
De workshop chocoladeletters maken bij Bakkerij Royal is een super leuk om in het najaar te volgen. Zowel online als offline te reserveren.

Zoek jij nog een leuk cadeau of een leuke workshop rondom Sinterklaas? Bij Bakkerij Royal doen ze regelmatig hele leuke workshops. En speciaal voor deze feestdagen kun je t/m 5 december bijna dagelijks chocoladeletters maken. Zowel offline (met 4 personen en lekker covid-proof) als online. Dan worden de grondstoffen verstuurd (of die haal je op) en dan kun je thuis aan de slag. Je kunt nu al reserveren.

En nee, je gaat ze niet gieten, maar spuiten. Dus het is niet alleen heel lekker, maar je leert ook de technieken van het spuiten. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik thuis weinig gebruik maak van spuitzakken, omdat ik altijd bang ben dat ik er slecht in ben, of ga knoeien. Maar daarom vond ik het des te leuker om bij banketbakkerij Royal in de Visstraat eens een poging te wagen. Want eerlijk is eerlijk, je eigen letter maken klink toch wel heel tof.

chocoladeletters maken workshop den bosch chocoladeletters banketbakkerij royal

Een tijdjes geleden heb ik bij Royal al een keer chocoladebollen gemaakt. Dit was erg leuk. Eigenaar Jules is een super enthousiaste man, kan goed vertellen en laat zijn passie en kennis mooi terug zien in de workshops. Ook dit keer worden we hartelijk verwelkomd in de speciale workshopruimte, achterin de zaak.

banketbakkerij royal

De voorbereiding

We krijgen in duo’s de keuze uit de smaken puur, melk of witte chocolade. Deze chocolade moet eerst op temperatuur gebracht worden, om vervolgens gekoeld te worden. Daarbij moet de chocolade gemengd worden met een bepaalde hoeveelheid boter. Zuivel zorgt er namelijk voor dat de chocolade gaat stollen en mooi gaat glanzen. De hoeveelheid boter en de temperatuur van de chocolade is dan weer afhankelijk voor de smaak die je kiest.

chocoladeletters workshop royal witte chocolade royal

Het spuiten van de chocoladeletters

Ik ging, samen met mijn duo, voor melkchocolade. Toen de chocolade gemengd was met de boter, mocht het in de spuitzak en konden we losgaan met onze letter. We hadden ongeveer 200 gram chocolade per persoon, dus hier konden we een mooie letter van maken. Zo.. dat spuiten valt nog behoorlijk tegen. De chocolade was bij ons nog wat dun, dus je moest echt voorzichtig te werk gaan. Ik begon eerst met een dunne lijn, om die vervolgens steeds wat over te spuiten.

chocoladeletters spuiten

Uiteindelijk kreeg ik best een aardige letter. Ik ben nog niet zo goed in het maken van mooie figuren, maar gelukkig kon ik mijn schoonheidsfoutjes wegwerken met leuke decoratieve snoepjes en chocolaatjes. Daarbij was ik niet de enige die aan het struggelde met de spuitzakken. We waren in totaal met een man of 20. Super leuk om te zien dat iedereen er zo zijn of haar eigen ding van maakt en creatief bezig is. Iedereen maakte er echt iets leuks van.

Toen de letters afgekoeld en helemaal gestold waren, gingen ze nog in een mooi cellofaan met een Royal sticker erop. Mijn letter was iets te breed, dus die ging in een gebaksdoos mee naar huis.

Meer weten?

Het was echt heel leuk om te doen. Ben je nu ook nieuwsgierig naar deze workshop? Check dan even de website, van 1 november t/m 5 december zijn de workshops te volgen. En mocht de workshop vol zitten, schrijf je dan vooral in voor de workshops chocoladebollen of worstenbroodjes maken. Dat is zeker net zo leuk.

klik hier om je workshop chocoladeletters te reserveren.

En mocht je nou liever een letter kopen, dan kan dat natuurlijk ook. Want bij Royal kun je terecht voor zowel gegoten, als gespoten letters. Maar ook voor andere leuke decembercadeaus ben je bij banketbakkerij Royal aan het juiste adres. Zo hebben ze ook leuke tassen, sokken en mokken voor de liefhebbers van worstenbrood en sjekladebollen.

chocoladeletters royal

banket bakkerij royal

Hier kun je banketbakkerij Royal vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?