planeetaardige menukaart bij Anne&Max

Je hebt het waarschijnlijk op Instagram al vaker voorbij zien komen, maar Anne&Max is een nieuwe hotspot in Den Bosch en ik ben er fan van. Het concept bestaat al 15 jaar, maar franchisenemers Rob en Laura hebben sinds de zomer een vestiging in het geweldige hoekpand aan de Oude Dieze geopend. Sinds kort is er een nieuwe menukaart en deze is planeetaardig.

Eerst even.. wie of wat zijn Anne & Max?

Als je binnenloopt bij de nieuwe hotspot is het eigenlijk van 8.00 uur in de ochtend tot sluit gewoon lekker in beweging. Anne&Max Den Bosch weet bij veel locals en dagjesmensen al een glimlach op het gezicht te toveren. Maar de nieuwe hotspot is meer dan een glimlach alleen…

Al meer dan 15 jaar is Anne&Max een huiskamer in diverse steden. Open, eerlijk, zorgzaam betrokken en respectvol zijn sleutelwoorden die hoog in het vaandel staan. En dat met en lekker bakje koffie en iets te eten. Er wordt het liefst met vooral eerlijke, goede, bio, biodynamische en fairtrade producten gewerkt. MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is daarom een belangrijke pijler binnen de missie van Anne&Max.

planeetaardige menukaart bij Anne&Max

Zo doen ze bijvoorbeeld mee aan een project van MVO Nederland, om de ware prijs van koffie boven water te krijgen. Zoveel mogelijk leveranciers en plantages worden bezocht en er wordt besproken hoe ze samen tot nog betere resultaten kunnen komen.

Deze eerlijkheid en passie herken ik wel terug in de huiskamer van Anne&Max. De vestiging in Den Bosch heeft niet alleen het huiskamergevoel, maar ook de tuin- en werkkamer. Op verschillende verdiepingen kun je de hele dag terecht om lekker te ontbijten, werken, lunchen of even te borrelen. En nog kindvriendelijk ook. Ideaal toch?

planeetaardige menukaart bij Anne&Max

Ieder halfjaar wordt de menukaart vernieuwd met mooiere en betere producten. Er wordt gekeken naar vernieuwende smaken, eerlijke prijzen, leveranciers, handboeken en nog veel meer!

Planeetaardige menukaart

De menukaart van Anne&Max wordt dus heel zorgvuldig en bewust ontwikkeld. Rob en Laura gaan nog een stukje verder. Er zijn samenwerkingen met andere lokale ondernemers en er wordt gekeken naar planeetaardige gerechten. Want plantaardig is natuurlijk al een mooie ontwikkeling, maar we kunnen ook nog steeds beter met de planeet omgaan. Zo wordt er rekening gehouden met het gebruik van bijvoorbeeld avocado’s en is de meerprijs van plantaardige melk geschrapt (YESS… lucky me met mijn team havermelk).

planeetaardige menukaart bij Anne&Max
Rob en Laura van Anne&Max Den Bosch

Daarnaast staan er ook veel gerechten op die vega(n) zijn en is er ook een allergenenkaart. Alles staat gedetailleerd beschreven, zodat jij zelf ook bewust een keuze kunt maken in wat jij kiest.

Het is ook gewoon gezellig en lekker!

Mooi verhaal, maar uiteindelijk gaat het er ook om dat je er gezellig zit en dat je er lekker kunt eten en drinken. Laat ik beginnen met dat de service erg goed is. De sfeer is prettig en het personeel is erg vriendelijk. Ik vind dit persoonlijk zelf heel belangrijk.

Ten tweede is de locatie echt top. Na een flinke opknapbeurt van het gebouw is het echt heerlijk om vanuit de “tuinkamer” naar de bootjes in de Binnendieze te kijken en heb je uitzicht op het Bossche Broek.

En als je daar dan toch heerlijk zit, wil je natuurlijk ook iets lekkers bestellen. Of je nou voor de snelle of lazy hap gaat, er is voor ieder wat wils. Van bananenbrood tot feestontbijt, van veggie stoof tot focaccia pulled beef, het is er allemaal. Of start je dag gewoon rustig aan met een croissant en een kopje huiskamerblend.

Mijn tips? Sowieso het bananenbrood, de veggie stoof en het feestontbijt! Meestal met een flat white havermelk, of een gember-sereh soda. De vegan brie is trouwens ook echt heel lekker! En dat zegt iets, aangezien ik de grootste kaasliefhebber ooit ben…

Hier kun je Anne&Max vinden:

Dit is een betaalde samenwerking met Anne&Max Den Bosch. Lijk het jou ook leuk om samen te werken met Bossche Buik? Stuur vrijblijvend een mail naar info@bosschebuik.nl.

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder