Omdat we nu tijdens de kerstvakantie helaas niet kunnen genieten van lange borrelavonden op de winterterrassen en in de kroeg, vier ik mijn feestjes lekker thuis met mijn lieve besties. En een goed glas wijn of een lekker biertje vind ik natuurlijk heerlijk, maar een cocktail maakt de boel soms wel extra feestelijk! En daarom heb ik in samenwerking met mijn vrienden van Hello My Friend 3 heerlijke kerstcocktails voor je bedacht in de adventkalender.
We gaan voor de Pumpkin Spice Christmas sour, een Whiskey Cinnamon Maple Sour (die smaakt serieus naar appeltaart) en de voor velen wel bekend, de Creamy Christmas Snowball.
Mijn favoriet? Oeeh moeilijk. Ik zou de snowball als dessert kunnen drinken en de whiskey Cinnamon de hele dag, want die smaakt dus echt naar appeltaart. Maar dat is dan weer onverstandig, haha! Ik ben ook fan van Pumpkin spice, dus de keuze is lastig. Doe mij maar gewoon alledrie de kerstcocktails, haha *HIK!
Kerstcocktails: Pumpkin Spice Christmas Sour
Wat heb je nodig?
- 30 ml Monin Pumpkin Spice Siroop
- 30 ml vers limoensap
- 50 ml vodka
- 20 ml eiwit
- ijsblokjes
- 1 schijfje gedroogde limoen
- 1 kaneelstokje
Bereidingswijze:
Vul de shakebeker met ijsblokjes. Voeg hier eiwit, de siroop, de vodka en vers limoensap aan toe.
Sluit de beker goed af en schudden maar. Na het schudden met behulp van een filter uitschenken in een champagne coupe. Garneer je cocktail met een schijfje gedroogde limoen en een kaneelstokje. Heerlijk!
Kerstcocktails: Creamy Christmas Snowball
Wat heb je nodig?
- 30 ml Kahlua
- 30 ml Frangelico
- 30 ml Baileys
- 10 ml vanille siroop
- ijsblokjes
- slagroom
- mini marshmallows
Bereidingswijze:
Vul de shakebeker met de ijsblokjes. Voeg hier de alcoholische dranken en de siroop aan toe. De beker mag nu afgesloten en geschud worden.
Na het schudden schenk je alles (inclusief de ijsblokjes) uit in een kerstmok.
Top af met een flinke dot slagroom en garneer rijkelijk af met de mini marshmallows. Genieten!!
Kerstcocktails: Whiskey Cinnamon Maple Sour
Wat heb je nodig?
- 50 ml whiskey
- 30 ml maple siroop
- 1/2 tl kaneel
- 30 ml vers limoensap
- 20 ml eiwit
- ijsblokjes
Bereidingswijze:
Vul de shakebeker met ijs. Voeg hier eiwit, whiskey, kaneel, limoensap en de maple siroop aan toe.
Sluit de shakebeker goed af en shaken maarrr!!
Schenk vervolgens uit in een tumbler (whiskey glas), met de ijsblokjes erbij. Garneer de cocktail met een halve uitgeperste limoen en steranijs.
Heb jij je al aangemeld voor de nieuwsbrief? Neee? Klik dan op de knop hieronder en meld je snel aan! Zo mis jij nooit meer iets van Bossche Buik!