Ga terug
buikie's burgundy burger

Buikie's Burgundy Burger, een ode aan Sab

Porties 1 burger

Ingrediƫnten
  

  • 200 g rundergehakt
  • 1 brioche broodje
  • 1 flink stuk Epoisses
  • 3 plakjes ontbijtspek gebakken
  • sla
  • Dijon mosterd
  • 1 el uiencompote van de adventkalender Optioneel met Pinot Noir gemaakt in plaats van speciaalbier.
  • boter om in te bakken

Instructies
 

  • Snijd het broodje doormidden en rooster de snijkanten tot het broodje een mooi streepje krijgt. Besmeer beide broodhelften met Dijonmosterd (naar smaak).
  • Bak het ontbijtspek krokant in de pan.
  • Maak een mooie gehaktbal van het gehakt en druk hem vervolgens een beetje plat tot een burger. Bak de burger aan beide kanten goed gaar in een beetje boter. Ik wil het vlees van binnen lekker rood houden, dus ik bak de burger niet te lang. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon. Leg op het einde een stuk Epoisses op de burger, zodat die nog even snel extra smelt.
  • En dan nu stapelen. Beleg de onderkant van het broodje met sla, bacon, de burger met Epoisses en de uiencompote. Top af met de andere helft van het broodje. Bon Appetit.