Ga terug
stoofvlees kolleke oude jan bar le duc

Stoofvlees met Kolleke Oude Jan bier van Bar le Duc

Ingrediƫnten
  

  • 800 g wildpoulet Ik heb ree gebruikt dit keer
  • 250 g uien fijngesneden
  • 200 g spekreepjes
  • 200 g champignons in plakjes
  • 100 g zilveruitjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 75 g tomatenpuree
  • 2 flesjes Kolleke Oude Jan
  • 2 stuks kruidkoek reep in blokjes gesneden
  • 50 g pure chocolade
  • peper en zout

Instructies
 

  • Bak de spekjes in weinig boter. Voeg de uien en champignons toe. Snijd het vlees in blokjes en bak deze even mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en verhit het goed, zodat de zuren verdwijnen. Blus het geheel af met het speciaalbier.
  • Doe de kruiden en specerijen erbij en laat het 3-4 uur koken op een laag vuur. Tussendoor goed roeren, ook op de bodem. TIP! Ik doe mijn kruiden altijd in een losse theezakje. Zo kan ik de kruiden er later weer gemakkelijk uitvissen.
  • als het vlees helemaal uit elkaar valt en goed zacht is, mogen de chocolade, zilveruitjes en kruidkoek erbij. De kruidkoek zorgt voor de binding en samen met de chocolade is dit de ultieme smaakmaker!
  • Breng op smaak met zout & peper en geniet.