Ga terug
uiensoep van levi janssen lalalaa

Uiensoep van Levi Janssen

Porties 1 flinke pan

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg witte uien gepeld en in ringen gesneden
  • 4 liter kippenbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 takjes geplukte verse tijm
  • 0,5 liter witte wijn
  • zout en peper naar smaak

Optioneel:

  • sambal oelek
  • ketjap manis

Om te garneren

  • brood crostini's met gesmolten Parmezaanse kaas Ik heb er ook nog cheddar bij gedaan en geraspte oude kaas.. Jammie!

Instructies
 

  • Zet de uien met de laurier en tijm aan in de pan. De uien moeten licht verkleuren.
  • Blus het geheel af met de witte wijn en laat deze inkoken.
  • Voeg nu de kippenbouillon toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en eventueel ook met sambal en een scheutje ketjap. Heel lekker.
  • Serveer de soep met de met kaas bedolven broodcrostini's. Heerlak!