Ga terug
lamsrack met zwarte knoflook en groene kruiden

Lamsrack uit de oven met een korst van zwarte knoflook en verse kruiden

Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 lamsracks van ca. 4 koteletten Ik kan er nog wel meer op hoor, maar laten we het netjes houden, haha!
  • 75 g broodkruimels of paneermeel
  • 25 g verse peterselie, rozemarijn en tijm fijngehakt
  • 4 teentjes zwarte knoflook
  • 1/2 citroen de zest
  • zout en peper
  • roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix alle ingrediënten, behalve de boter en de lamsrack in de keukenmachine tot een mooie rub.
  • Zet een pan op hoog vuur en smelt er een flinke klont boter in. Bestrooi de racks rijkelijk met peper en zout en bak de lamsrack in de gesmolten boter tot het vlees aan weerszijden mooi bruin is gekleurd.
  • Leg de bruingekleurde lamsrack in de ovenschaal. Smeer het lamsvlees in met de rub van zwarte knoflook en verse kruiden. Schuif de ovenschaal in de oven.
  • Gaar de lamsrack ca. 20 minuten in de oven (ik vind het heerlijk als het vlees nog een beetje rosé van kleur is.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het vlees even rusten. Snijd dan de het vlees in koteletten of serveer ze gewoon als racks. Heerlijk met gegrilde groenten.