Ga terug
hollandse boerenkaasfondue bossche buik

Hollandse Boerenkaasfondue

Kelsey Ikkersheim
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g Stolwijker boerenkaas geraspt
  • 200 g boerenkaas met kruiden (bij. tuinkruiden) geraspt
  • maïzena
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • verse peterselie

Instructies
 

  • Breng de wijn zachtjes tegen de kook aan.
  • Haal de pan even van het vuur en voeg de geraspte kaas toe.
  • laat de kaas al roerend smelten. als de fondue te dik wordt, doe je er nog wat wijn bij, blijft hij te dun, bindt hem door er wat maïzena, opgelost in wat wijn, aan toe te voegen.
  • Breng de kaasfondue op smaak met nootmuskaat, zout, peper en evt peterselie en knoflook.