Ga terug
De Bossche Koekwaus recept

De Bossche Koekwaus

Ingrediënten
  

  • 1 kg bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 500 g roomboter
  • 450 g bruine basterdsuiker
  • 1 citroen de zest
  • 1 tl kaneel of koek kruiden als je die in huis hebt
  • 1 el honing
  • 125 ml water
  • 100 g hazelnoten fijn gehakt

Instructies
 

  • Meng de bloem, roomboter, basterdsuiker, citroenzest, kaneel (of koek kruiden) en bakpoeder in een kom.
  • Voeg daarna de honing en het water toe en meng tot een mooi, glad deeg. Doe tot slot de fijngehakte hazelnoten erbij en mix ze goed door het mengsel.
  • Dek de kom af en laat het deeg minimaal 3 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en kneed nog even goed door. Rol vervolgens het deeg uit tot een grote plak met een dikte van 1/2 centimeter.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden.
  • Snijd of steek nu de koekvormen uit. Officieel zijn het nét niet perfecte ronde koekjes, maar je kan er natuurlijk iedere vorm van maken die je wil (ik denk gelijk aan sterren en kerstkransjes, haha).
    Het belangrijkste: duw er een gaatje in met je duim (voor het verhaal). Bak de koekjes in ca. 8-10 goudbruin en gaar.
  • Laat ze even afkoelen, dan worden ze lekker krokant!! Smakelijk hè, Koekwaus!