Ga terug
TOSTI EMMENTALER COMTÉ EN RODE UIENCOMPOTE

Rode uiencompote

Porties 1 flinke pot

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode uien in ringen
  • 1 appel Goudreinet
  • 1 rode peper
  • 100 g appelmoes
  • 200 ml rode port
  • 1 flesje Jheronimus bier van café Bar le Duc
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 1 dl azijn
  • 200 g abrikozenjam
  • maïzena

Voor de tosti

  • 2 bruine sneetjes brood
  • 2 dikke plakken comté
  • 2 dikke plakken Emmentaler
  • roomboter

Instructies
 

  • Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de rode peper in ringen. Als je het minder pittig wil, haal je de zaadlijsten en de pitjes eruit.
  • Zet een pan op een laag vuur en doe alle ingrediënten behalve de abrikozenjam en maïzena in de pan. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Laat het geheel ca. 2 uur op een laag vuur pruttelen.
  • Voeg de abrikozenjam toe en evt. wat maïzena om het geheel wat dikker te krijgen. That's it! Jammie

En nu die tosti bouwen

  • Besmeer van beide sneetjes brood een kant met boter. Doe op de droge kant de plakken kaas en een el van de rode uiencompote. Doe de andere snee brood erop en bak de tosti in een pan of tosti-ijzer (ik ben team pan-tosti).
    Warm eten en eventueel dippen in nog meer compote, haha!