Ga terug
lady blue blauwader kaasfondue

Lady Blue blauwader geitenkaasfondue

Kelsey Ikkersheim
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 g Lady Blue blauwaderkaas in kleine stukjes gesneden
  • 400 g Mulderkaas geraspt
  • 300 ml droge witte wijn
  • maïzena
  • versgemalen peper
  • verse peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Giet de wijn in de fonduepan zonder deze te laten koken. Voeg hier kaas aan toe.
  • Verhoog geleidelijk de temperatuur terwijl je goed blijft roeren, zodat de kaas niet gaat klonteren. Wanneer het geheel egaal is, voeg je een papje van witte wijn en maïzena toe.
  • Breng de fondue op smaak met peper.
  • Plaats de kaasfondue op een rechaud (of een kaasfonduehouder) en roer tijdens het eten de fondue om. Zo gaat de kaas niet aan de bodem kleven.