Ga terug
tony's chocolonely pretzel chocolade pepernoten brownies

Tony's Chocolonely pretzel chocolade pepernoten brownies

Kelsey Ikkersheim
Gang gebak, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 300 gram bloem
  • 500 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 reep Tony's Chocolonely donkere melk pretzel of restjes chocoladeletter
  • 4 eieren
  • 300 gram chocolade pepernoten
  • grof zeezout naar smaak
  • pretzel sticks

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een grote bakvorm met bakpapier en vet eventueel de randen extra in. Ik doe dat eigenlijk altijd! Een vierkante vorm is bij brownies wel heel mooi, maar ik heb een grote springvorm gebruikt, omdat het een vrij groot recept is.
  • Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Doe de chocoladestukjes in een mengkom en giet de warme, gesmolten boter eroverheen. Roer het geheel zodat de chocolade gaat smelten.
  • Voeg nu het vanille extract, de kristalsuiker en zout (naar smaak) toe. Ik vind het heerlijk als je zout proeft bij chocolade, dus ik neem het niet zo nauw, haha! Roer het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de eieren toe en mix het geheel goed door. Ik gebruik hier het liefst een handmixer voor. Als de eieren goed zijn opgenomen mix je de bloem erdoorheen tot je een mooi, dik beslag krijgt.
  • Spatel tot slot de chocoladepepernoten 2/3 van de pretzel sticks door het beslag.
  • Schep het beslag in de bakvorm en strijk glad.
  • Bedek de bovenkant met de overige pretzel sticks en bak de brownie in ca. 30 minuten gaar. Bij mij gaat de bovenkant vaak hard, dus doe ik er halverwege aluminiumfolie over. Zo wordt de bovenkant niet té donker, maar kan de brownie wel goed doorgaren.
  • Laat de brownie afkoelen en snijd hem in stukken. GENIETEN!!