KEL WEET HET WEL TIPS DEN BOSCH
In de nieuwe rubriek "Kel weet het wel" geef ik je wekelijks de leukste tips om Den Bosch nog meer te ontdekken. Events, horeca, shopping, muziek! Je vindt het hier...

Ik ben al een tijdje bezig om te kijken hoe ik jullie meer op de hoogte kan stellen van leuke events en to-do’s die in Den Bosch zijn te vinden. Zowel doordeweeks als in het weekend. En daarom heb ik besloten om eens in de week of om de week als het wat drukker is, een overzichtje te maken met leuke hotspots, toffe events, (sportieve) activiteiten, leuke Bossche insta accounts die je moet volgen etc. En we noemen het “Kel weet het wel”.

BOSCHE BUIK ROOFTOPBAR WOLVENHOEK SILENT DISCO TASTING

Zomerse ontbijtjes

Wist je dat je bij Coffeelab in Den Bosch al vanaf 7.00 uur terecht kunt voor een lekker ontbijt? Deze zomer hebben ze ook een extra terras, zodat je heerlijk in de morgenzon al kunt genieten van je eerste bak verse koffie. Lekker met een bordje pancakes, granola of corn fritters met een gepocheerd ei.

COFFEELAB DEN BOSCH ONTBIJT
ONTBIJT BIJ COFFEELAB

Heb je zin in een lekker uitgebreid ontbijt? Probeer dan het “BistroBonbijt” bij Bistro Bon in de lepelstraat vooral ook even. Lekker lazy aan de ontbijttafel met een plank vol lekkers inclusief koffie, thee en verse jus. En dat vanaf 10,50 euro.

BISTRO BON DEN BOSCH ONTBIJT
“BISTROBONTBIJT”

Koffie en thee in Den Bosch

Ben jij lekker aan het shoppen, of heb je een wandeling gemaakt in de stad en is het tijd voor pauze? Dan is het heerlijk om ergens te gaan zitten en te genieten van heerlijk kopje koffie of thee. Het wordt weer heerlijk weer komende week, dus zoek vooral de zon even op! Ga even langs Bloem (bestel dan ook zéker even een lekker gebakje), Côte Bar bistro, Nom Nom of rust even lekker uit op het bankje bij Drab. Wat een fijne plekjes.

DRAB DEN BOSCH KOFFIE
DRAB DEN BOSCH

De heerlijkste terrassen komende week.

Naast de vaste terrassen zijn er deze zomer ook onwijs veel leuke extra plekken gecreëerd om te genieten van de zon.

HEB JIJ JE AL INGESCHREVEN VOOR DE ACTIVITEITEN VAN DE KEMPING?

Heb jij je op de Kemping al ingeschreven voor de Kemping joga (4 augustus) of het KUBB toernooi (5 augustus)? Of wil jij je hond in het zonnetje zetten? Schrijf je dan in voor de hondenshow op 7 augustus. Kijken kan natuurlijk ook. Lekker onder het genot van een bakje saté van Simply saté en een heerlijk borrelkaasje met speciaalbier. Het wordt gegarandeerd een top avond.

MADAME SATE BIJ ZOMERTERRAS ZUID DEN BOSCH
IEDERE DONDERDAG STAAT MADAME SATÉ BIJ ZOMERTERRAS ZUID.

Bij zomerterras Zuid kun je iedere donderdag genieten van de heerlijke stokjes saté van Madame saté. Lekker flaneren aan de rand van het zuiderpark. De rest van de week kun je natuurlijk gewoon genieten van allerlei lekkere hapjes van Nom Nom en Bar 35.

BOURGONDISCHE ZOMER DEN BOSCH
KOM JIJ DEZE WEEK BORRELEN BIJ CAFÉ REINDERS EN NIPPEN RESTOBAR?

Het overdekte terras van De Bourgondische Bossche zomer wordt komende week overgenomen door Nippen en Café Reinders. Dat belooft een hoop lekkers en flinke dosis gezelligheid. Wil je ook een potje jeu de boules spelen op de parade? Vergeet dan niet te reserveren!

COSTA DEL SILO DEN BOSCH TRAMKADE
TRIX IN THE MIX BIJ COSTA DEL SILO

Zin in een feestje? Aankomende vrijdag is er “trix in de mix” bij Costa del Silo. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.

Waar gaan we vanavond eten?

Had jij een vakantie naar Griekenland gepland en gaat het allemaal niet door? Ga dan lekker een hapje eten bij Brasserie Cé. Zij hebben komende week Griekenland centraal staan op hun “Summer Holidays at Cé” menu. Maar dan wel gewoon met het uitzicht op onze mooie mèrt.

DINER BIJ BRASSERIE CÉ DEN BOSCH

Genieten van mooie gerechten en heerlijke wijnen met uitzicht op het Noord Brabants Museum én de Gouden draak? Dat is redelijk uniek voor zowel de Bosschenaar als de toerist onder ons. Boek snel een plaatsje bij “Thuis bij van Drakestein” en geniet van deze unieke kans. Een mooie samenwerking tussen Brasserie Ome Bernard, Wijn bij Dirk, Ben’s Favourites en Maison van den Boer.

THUIS BIJ VAN DRAKESTEIN DEN BOSCH
THUIS BIJ VAN DRAKESTEIN

Heb je iets te vieren, of wil je vanavond thuis lekker genieten van een wijntje maar een keer met iets anders dan je toastje tonijnsalade? De Spijsgirls komen vanaf nu bij je thuis. Jij kunt nu ook thuis genieten van heerlijke oesters. De meiden komen ze verse voor je openmaken, dus je hoeft zelf niet te klungelen met oestermessen en je kunt er ook nog een lekker flesje wijn van de wijndiva’s bij bestellen. Kei leuk!

SPIJSGIRLS OESTERS DELIVERY
SPIJSGIRLS OESTERS DELIVERY

Herken jij dit mooie stukje Den Bosch?

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar wat die grappige, gekke of vreemde kunstwerken in de stad zijn? Deze beelden zijn fragmenten uit de schilderwerken van Jheronimus Bosch. Dit figuur bij de Sint Jans Parkeergarage is bijvoorbeeld een onderdeel uit het middelste paneel van de Tuin der Lusten. Welk beeld in de stad vind jij het mooist?

bossche buik garages den bosch

Overnachten in Den Bosch

Overnachten met panorama uitzicht vanaf 12 meter hoogte, op een unieke locatie? Reserveer dan snel bij de Bossche Kraan. De oude hijskraan op de Tramkade is omgebouwd tot hotelkamer en is een unieke plek om te overnachten. Vanuit je bed en de originele stoel is de kraan nog te besturen. Een ultieme beleving.

de bossche kraan den bosch
ONTBIJT IN DE BOSSCHE KRAAN

Eet ‘s avonds lekker een hapje bij de Barkade, of ga lekker borrelen bij de Bossche Brouwers.

Borrelen in Den Bosch

Ga je niet op vakantie, maar wil je toch een beetje het gevoel hebben dat je jezelf op een tropisch eiland waant? Ga lekker borrelen en verwen jezelf met de heerlijke cocktails van Velvet Feel Good Bar. Ga voor een lekkere signature drink of laat je verrassen. Extra lekker met een of meer gerechtjes van de bites kaart.

VELVET FEEL GOOD BAR DEN BOSCH
HEERLIJKE COCKTAILS BIJ VELVET FEEL GOOD BAR

Wist je dat je het iedere zondag “Zilte Zondag” is bij Bistro Bon? Lekker Gin Tonics drinken en oesters voor maar 1 euro (whaaaat?) en 1,50 (met bereiding) per stuk. Dit wil je!

ZILTE ZONDAG BIJ BISTRO BON DEN BOSCH
ZILTE ZONDAG BIJ BISTRO BON

Wat te doen in Den Bosch?

Heb jij al kaartjes voor de concerten in het Zomertheater van de Bossche Zomer? De tickets vliegen de deur uit. hier vast een aantal tips voor je. Ga dansjes doen op de geweldige nummers van ABBA met ABBA FEVER, of zwijmel mee met de prachtige muziek van Danny Vera. Voor het concert van MOTHER MERCURY -QUEEN TRIBUTE zijn er nog een aantal kaarten beschikbaar.

DEN BOSCH BIKE TOURS
Foto: Ellen van Lent

Ben jij een dag in Den Bosch en wil je de stad verkennen op de fiets met een enthousiaste gids? Boek dan een van de Bike Tours van Den Bosch Bike Tours. In twee uur tijd fiets je langs diverse vele bekende en minder bekende delen van de stad en krijg je uitleg over de historie, cultuur, hotspots en mooie mensen van Den Bosch. Wie weet fiets jij binnenkort wel gezellig met mij mee!! Reserveer hier…

Op de agenda

Heb jij de Lobster Night op het Terras aan de Haven moeten missen? 16 augustus staat er weer een leuke verrassing op de planning. Wat precies? MOSSELEN! Zo lekker! Ik denk dat ik me maar weer inschrijf, want ik heb dus het hele jaar nog geen mosselen gegeten!! Zie ik je daar?

LOBSTER NIGHT TERRAS AAN DE HAVEN DEN BOSCH
LOBSTER NIGHT OP HET TERRAS AAN DE HAVEN

Ben jij gek op speciaalbier en silent disco? Dan is de Silent Disco Tasting bij Rooftopbar de Wolvenhoek zeker iets voor jou. Lekker biertjes proeven en tegelijk genieten van de bierbeschrijvingen onder begeleiding van bijpassende muziek. Kei leuk. (23 augustus)

ROOFTOPBAR WOLVENHOEK SILENT DISCO TASTING
FOTO: WESLEY MAAS FOTOGRAFIE

Ben je meer van de wijn? Ga dan lekker naar de wijnspijs proeverij van PROEF, Ben’s Favourites en Barrique. Maak kennis met heerlijke wijnen en ontdek welke gerechtjes het beste matchen. En dat midden in het Zuiderpark. Heerlijk. (23 augustus).

WIJNSPIJS PROEVERIJ IN PICKNICKPARK ZUID DEN BOSCH
WIJNSPIJS PROEVERIJ IN PICKNICKPARK ZUID

Donderdag 3 september is er weer een speeddate avond bij Marie. Ben jij vrijgezel en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, lekker awkward gesprekken te voeren of de liefde van je leven te ontmoeten? meld je dan aan via info@mariedenbosch.nl

SPEEDDATEN DEN BOSCH MARIE
SPEEDDATEN OP 3 SEPTEMBER

Leuk voor de kids!!

Wil je lekker een dag weg met de kinderen, maar zelf ook een beetje genieten van het heerlijke weer? Huur dan lekker een gratis (!!!) kleed, neem een mand vol lekkers mee en ga heerlijk genieten in de zon (of schaduw) midden in het Zuiderpark. De kinderen kunnen heerlijk spelen.

PICKNICKPARK ZUID DEN BOSCH
LEKKER PICKNICKEN IN HET ZUIDERPARK

op 8,9 en 14 augustus kun je met de kids ook genieten van het geweldige Piraten Avontuur van I&L Entertainment. Dit zijn wegens succes extra voorstellingen, dus wees er snel bij! 8 en 9 augustus om 11:30 en 13:00
14 augustus om 14:00 en 16:00

PICKNICKPARK ZUID DEN BOSCH
PICKNICKPARK ZUID DEN BOSCH

op 8 en 23 augustus is Lizelore ook van de partij en neemt ze je mee op betoverende avonturen. Begeleid door vrolijke liedjes onderzoekt Lizelore met haar publiek luchtige levenslessen om nog eens over na te denken. De voorstellingen zijn van 13.00-13.20 en van 14.00 tot 14.20 uur en geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.

Denk jij nou van “joh, ik wil hier ook wel in met mijn winkel, horecazaak, event of leuke instapagina”, laat het me dan zeker weten via een mailtje, want wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?