Oeteldonk

carnaval in oeteldonk den bosch

De mensen die mij kennen weten dat ik natúúrlijk onwijs veel van de stad ‘s-Hertogenbosch hou. Maar 3 dagen in het jaar verandert de stad in het durp Oeteldonk. En van Oeteldonks carnaval hou ik zéker zoveel als van Den Bosch. Mijn rôôd-wit-gele das, de muziekskes en de klets die je erover kunt hebben is goud. En nog het werk dat wordt verzet door al die vrijwilligers. Een groot emosjioneel rollercoaster. Ik hou van Oeteldonk.

CARNAVALS STADSWANDELING MET MIJN LIEVE FAMILIE

Dit jaar moeten wij ons feest der feesten wel even anders vieren dan dat wij gewend zijn, namelijk digitaal. Dat carnaval echt wordt afgelast is vrij uniek en het doet ook echt wel een beetje pijn. Gelukkig zijn er een hoop mensen die het Oeteldonkse gevuul bij de mensen in huis willen halen. Er wordt van alles georganiseerd en ik heb een aantal van deze initiatieven voor je op een rijtje gezet!

LEKKER ZINGEN MET FRANK EN KOMISCHE FOLKLORISTISCHE FANFARE DE KIKVORSCHEN FOTO: PETER VAN HOOF

Komende weken zal ik de pagina ook nog aanvullen met bijkomende initiatieven, dus houd de pagina in de gaten!

Oeteldonk borrelt thuis

De Oeteldonkse club is hard aan het werk om voor en tijdens de carnaval een mooi, digitaal programma neer te zetten. Op de verschillende dagen komen verschillende programma’s en uitzendingen op televisie die het Oeteldonkse vlammetje in mijn hart wel zéker aan zullen wakkeren.

Voor het exacte programma ga je naar de agenda van de Oeteldonksche club.

Stadscafé de Basiliek draait de Top 11×11

Op zaterdag 6 februari 2021 draait de Basiliek de 121 leukste Oeteldonkse nummers van 2020 (door Oeteldonkers zelf beslist). Daarnaast worden ook de liedjes van dit jaar gedraaid en een aantal nummers die het net niet gehaald hebben! Dat belooft een fijne, muzikale dag te worden!

CARNAVAL IN STADSCAFÉ DE BASILIEK 2021

Hoe laat je je moet aanmelden? om 11.11 uur natuurlijk. Klik op de knop hieronder om naar de juiste pagina te gaan. Vanaf daar wordt de muziek live gestreamd.

Zet oew eige Knillispop up (+ win-actie = afgelopen)

Wist jij dat Knillis (de vermeend stichter van Oeteldonker en bekend als dé Oeteldonkse boer) dit jaar 99 jaar op de markt zou staan? Dit kan dit jaar helaas niet doorgaan.

OPTOCHT KIJKEN BIJ DE FLEURIST

Gelukkig kun jij nu oew eige Knillis thuis onthullen met de Knillispop up. Je krijgt een 11-delig pakket thuisgestuurd met alles wat jij nodig hebt om Knillis op een mooie manier te onthullen én ook weer te begraove (wel pas op de dinsdag hè).

KNILLISPOP UP OETELDONK
ZET OEW EIGE KNILLISPOP UP

Ik heb begrepen dat de pakketten heel hard gaan en al bijna uitverkocht zijn, maar ik mag 1 Limmitut eedisjon Knillispop up weggeven onder mijn volgers.

Wat kun je precies winnen?

  • 1 Limmitut Eedisjon Knillispop up

Wat moet je hiervoor doen?

  • VOLG @Bossche_Buik en @knillispopup op Facebook en/of Instagram
  • LAAIK de post van de win-actie op Facebook en/of Instagram (Dubbel meedoen is dubbel kans)
  • LAOT in een reactie WETEN wie er volgens jou een Knillispop up verdient (je mag ook voor jezelf meedoen) en laat weten wat jouw favoriete OETELDONKSE carnavalsliedje is.
  • Vrijdag 29 januari 2021 maak ik in de loop van de dag de winnaar bekend in de stories. Tot dan kun je meedoen.
KNILLISPOP UP OETELDONK
MET EEN ELLEBÔÔG VAN KNILLIS

Wil jij zéker zijn van de Knillispop up in huis? Bestel hem dan nog snel via de knop hieronder:

Bluumkes van Leuven

Die fijne mensen van de Graven van Leuven weten de stad altijd op te vrolijken met leuke ideeën en deze keer gaan ze bloemen verkopen. Of je ze moet afhalen of dat er wordt bezorgd is nog even afwachten, maar dat het gezellige bloemen zijn, dat is zeker.

MISSCHIEN NA EEN PAAR APFELKORN MET MIJN BESTIES.

Bestel een mooie (11 euro), flinke (22 euro) of grote (33 euro) bos rôôd-wit-gele tulpen en zet de bluumkes lekker binnen!

DE BLUUMKES VAN LEUVEN

Bestellen kan tot t/m 9 januari en op 10 t/m 14 januari kun je de bloemen ophalen! Hier word je toch gewoon helemaal vrolijk van?

Ga worstenbroodjes bakken

Bij carnaval horen worstenbroodjes. Oké, wat mij betreft eet je worstenbrood het hele jaar, maar goed.. ze zijn eigenlijk bedoeld voor feest en carnaval is feest. Dus duik lekker de keuken in en ga worstenbroodjes maken. Hieronder vind je een recept.

6x de lekkerste worstenbroodjes in Den Bosch

winactie meneer de bakker worstenbroodjes
WORSTENBROODJES ZIJN MIJN LEVEN

Heb jij geen zin om zelf uren in de keuken te staan, of ben je gewoon niet zo’n held in de keuken? Op deze plekken in Den Bosch kun je heerlijke worstenbroodjes kopen. Dat is wel net zo gemakkelijk.

Doe een carnavalswandeling

Normaal gesproken zijn er in Den Bosch leuke Oeteldonkse stadswandelingen. Overal in de stad zijn er beeldjes en figuren te vinden die refereren naar Oeteldonk. In 2019 heb ik de wandeling gedaan en heb er destijds een blog over geschreven.

Herken jij de figuren op de foto’s hierboven en weet jij ze te vinden? Laat het vooral weten in een reactie hieronder!

Een goede bodem

HET LIEFST EET IK BROODJES WARM VLEES BIJ SLAGERIJ ‘T STOKPAARDJE. MET HEEEUL VEUL PEPER.

Bij carnaval wordt er veel gedronken en moet je dus ook GOED eten. In deze blog vind je 11 recepten voor een goede en stevige bodem! Toch belangrijk hè.

Breng een bezoek aan het Oeteldonks Gemintemuzejum

Terwijl ik dit stukje schrijf zijn helaas alle musea gesloten, maar mocht je komend jaar, zodra alles weer een beetje open mag, in Den Bosch zijn, breng dan zeker een bezoekje aan het Oeteldonks Gemintemuzejum. Hier leer je alles over (Oeteldonks) carnaval. Jazeker, Oeteldonk staat tussen haakjes, omdat er ook over ander soort carnaval wordt verteld.

Natuurlijk heeft het Oeteldonks carnaval wel een hoofdrol in dit museum. Ik word er heel blij van om er doorheen te lopen en te luisteren naar de mooie verhalen van de mensen die er werken.

Boerenkaasfondue

BOERENKAASFONDUE OETELDONK 2021
DEZE BOERENKAASFONDUE IS GEWELDIG

Heb jij wel zin in iets lekkers bij de televisie, maar geen zin om uitgebreid te koken? Deze kaasfondue met boerenkaas is echt een mega lekker een eenvoudig recept. Is weer eens wat anders dan je standaard kaasje en worstje op tafel! En kei gezellig.

Zing keihard mee met de Pleej-lists op Spotify

Wat ik het liefst doe? de hele dag Oeteldonkse muziekskes draoie op de radio. Natuurlijk het liefst met een hoop Dzjiengg-BOEM en alles wat maar te maken heeft met het Kwekfestijn of de Blauwen Aovond. Daar heb ik zelf namelijk echt geweldige herinneringen aan!

KWEKFESTIJN 2019 MET C.V. FRAPPANT

En Kermit dun Kwakert is natuurlijk een van mijn besties, dus die luister ik ook! Want als ik een hoogtepunt in mijn carnavalsleven mag noemen, dan was het stiekem toch wel ons optreden in PLEIN79 met de Veurnaval 2020. Dat was echt KEI VET!

VEURNAVAL 2019

PARKEERGARAGES

PARKEREN PARKEERGARAGE DEN BOSCH

Den Bosch heeft verschillende parkeergarages in en rond het stadscentrum, waar je je auto kunt parkeren. Je vindt ze hier...

GRATIS STADSBUSSEN

GRATIS HOP-ON HOP-OFF STADSBUSSEN

Wist je dat er in 's-Hertogenbosch ook gratis hop-on en hop-off stadsbussen zijn die je bij verschillende locatie brengen? Hier vind je er meer informatie over...

OPENBAAR VERVOER

TREINSTATION DEN BOSCH

Je kunt 's-Hertogenbosch natuurlijk ook met de bus of trein bereiken. Hier lees je er meer over...

GRATIS FIETSENSTALLINGEN

GRATIS FIETSENSTALLING DEN BOSCH

Wist je dat je in Den Bosch je fietsen gratis kunt stallen? Hier vind je de gratis fietsenstallingen in de stad.