mrs santa den bosch
De sint is in het land en kerst komt eraan. Heb jij alle dobbelcadeaus, flessen wijn en outfits al in huis? Hier kun je goed decembershoppen in Den Bosch.

De gezelligste, donkerste en voor mij de leukste tijd van het jaar komt eraan. De Sint is in het land en stiekem ga ik vandaag mijn kerstboom al halen (ja, ik weet het.. maar ik ben nou eenmaal fan!). Maar het is natuurlijk ook dé tijd om lekker te shoppen. Of je nou een partyoutfit, cadeaus, kerstversiering of iets lekkers zoekt, in Den Bosch kun je hier allemaal voor terecht. Ik heb een aantal (tijdelijke) winkels voor je op een rij gezet, waar je zeker even een kijkje moet nemen.

december shoppen in den bosch

1.     Hello Den Bosch

Zoek jij een mooie jurk voor kerstmis, een lekkere dikke trui voor de winter of een ideaal dobbelcadeau? Loop dan even binnen bij Hello Den Bosch. Deze fijne winkel heeft leuke merken hangen voor dames (sorry heren) en de leukste kleine cadeaus. Maar loop vooral even door naar achteren, want daar hebben ze een pop-up kerstdorp met de leukste kaarsen, notenkrakers en kerstversiering.

hello den bosch december shoppen in den bosch
hello december shoppen in den bosch
hello december shoppen in den bosch

2.     NIEUW: Frou Frou Boutique

Sinds een paar maanden heeft de kruisstraat er een pareltje bij. Zoek jij leuke cadeaus voor in huis, of in de keuken? Of heb je zin in iets lekkers en een gezellig praatje? Loop dan vooral even binnen bij Frou Frou Boutique en laat je adviseren door eigenaresse Layla. Dit creatieve brein heeft niet alleen veel leuke ideeën en plannen voor de winkel, maar verkoopt ook echt leuke, creatieve en soms zelfs huisgemaakte producten.

frou frou december shoppen in den bosch

Binnenkort gaat de winkel zich ook meer op lifestyle richten en kun je er ook yoga-lessen volgen.

december shoppen in den bosch

3.     Van Delft Pepernotenfabriek

Oké, wij zijn niet de enige stad met deze fijn winkel, maar bij een december shopblog, mag dit toch écht niet ontbreken. Van tiramisu tot appeltaart, van gin tonic tot truffel, je kunt de gekste pepernotensmaken bijna niet bedenken, want ze bestaan. Mijn favoriet? Truffel kaneel en pumpkin spice. Jammie!! Van Delft zit dit jaar op de markt, naast de apotheek.

van delft pepernoten december shoppen in den bosch
van delft pepernoten

4.     Mrs. Santa

Je hebt er misschien niet zo veel van gehoord, maar in de gasselstraat zit sinds oktober een kleine kerstwinkel. Je kunt hier terecht voor prachtige kerstversiering, advies en eventueel kransen en versierde bomen op maat. Als jij een fan bent van kerstversiering, wordt je hier heel blij van!

mrs santa den bosch
mrs santa den bosch

5.     KOEKWAUS

Deze winkel is voor de Bosschenaren onder ons natuurlijk niet onbekend. Als je een leuk, origineel en mooi cadeau zoekt, loop je natuurlijk binnen bij de meiden van Koekwaus. Leuke merkjes, mooie spullen voor in je (kerst)interieur en grappige, kleine 5 december cadeaus.

koekwaus den bosch

LUNCHTIP: Nippen Restobar

Ben jij moe van al het gewinkel en wil je even lekker bijkomen en iets eten? Ga dan gezellig en lekker lunchen bij Nippen in de kruisstraat (perfect te combineren na je bezoekje bij Frou Frou Boutique). Hier maken ze heerlijke, internationale gerechten in een modern jasje en dit doen ze met mooie, verse streekproducten. Het steeds wisselende crispy platbrood is écht een aanrader.

nippen restobar lunch

6.     NIEUW: All & RIGHT

De Lange putstraat heeft er een nieuwe winkel bij. Hou jij ook zo veel van edelstenen en mineralen in huis, ben je geïnteresseerd naar de werking ervan of zoek je een mooi cadeau? Loop dan even binnen bij All & Right. Deze winkel zit sinds een maand in Den Bosch en heeft veel mooie en originele cadeaus voor jezelf of iemand anders.

all & right den bosch
all & right den bosch

7.     Hey Den Bosch

Ben jij op zoek naar dé partyoutfit voor kerstmis 2019? Loop dan snel binnen bij Hey. De party collectie van Loavies is binnen en de spullen zijn LEUK!! Lekker veel glitter, velvet en nog veel meer. Maak het af met een mooie ketting, een leuke scrunchie of een toffe riem. Voor de papa’s, mama’s, vriendjes en mannen die mee moeten om het goed te keuren, is er een hoekje waar ze een lekker kopje koffie kunnen drinken.

hey den bosch
hey den bosch

8.     It’s all about Christmas

Sinds dit jaar hebben wij op de Pensmarkt een heerlijk grote winkel waar ze alles hebben wat maar met kerst te maken heeft. Van It’s all about Christmas word je als kersfanaat heeeeel blij. Of je nou voor een traditionele, drukke, gekke, kleurrijke of winterse kerst gaat, hier kun je er voor terecht. Ik ben zelf vooral erg blij met de kunststof ballen. Die zijn lekker kat-proof, haha!

its all about christmas den bosch
its all about christmas den bosch
its all about christmas den bosch

9.     Ben’s favourites

Zoek jij nog een lekkere wijn voor bij je kerstdiner, een mooie champagne voor oud en nieuw of iets lekkers voor bij de borrel met vrienden? Loop dan even binnen bij Ben. Neem de recepten van je kerstdiner mee en hij kan je een mooi advies geven voor de perfecte wijnspijs combinatie. In december kun je ieder weekend verschillende wijnen proeven en op 29 december is er zelfs een champagne proeverij van 13.00-17.00. Zo kun je op de beste manier even kennis maken met het ruime assortiment.

ben's favourites den bosch

Maar wist je dat je bij Ben’s favourites ook goed kunt werken? Je kunt de vergaderruimte al vanaf 2 uur huren in het prachtige pand in de verwersstraat. Loop ook hiervoor gerust eens binnen en vraag naar de mogelijkheden.

10.Meneer de Bakker

Bij de feestdagen hoort natuurlijk ook lekker eten. En voor een lekkere amandelstaaf, een borrelbrood, het kerstontbijt, je kerststol en je worstenbroodjes ga je natuurlijk naar meneer de Bakker. Want die heeft mooie, betaalbare en vooral erg lekkere producten in de winkel. Daarbij is het personeel altijd vriendelijk. Want eerlijk is eerlijk, zonder een banketletter of kerststol zijn jouw pakjesavond en kerstontbijtjes niet compleet! En die haal je dus gewoon daar!

meneer de bakker den bosch

11.HOUDOE.

Heb jij je kerstoutfit al wel in de kast hangen, maar is het nog niet compleet? Of zoek je een leuk, klein dobbelcadeautje voor pakjesavond? Ga dan snel naar de instagram pagina van HOUDOE. Bossche Bijou en bestel een leuk (gepersonaliseerd) sieraad. Of je nou een leuk naamarmbandje zoekt, of iets voor de kerst, hier kun je het juiste cadeautje vinden.

houdoe bossche bijou

BORRELTIP: eetbar de stadt

Ben je klaar met al dat shoppen en is het tijd voor een lekkere borrel? Dan ben je bij eetbar de Stadt aan het juiste adres. Ga lekker een hapje eten, of blijf nog iets langer voor een lekkere cocktail of gin tonic. De borrelkaart is namelijk super uitgebreid en er staan een aantal pareltjes op. Mijn favoriet? De bao bun met crispy chicken, het frietje rendang (met het recept van tante Astrid) en de gyoza’s zijn echt top. Drink jij geen alcohol? Dan heeft eetbar de stadt een aantal mooie alcoholvrije alternatieven op de kaart staan, zoals een gin tonic met seedlip gin. Heerlijk.

eetbar de stadt den bosch
eetbar de stadt den bosch
eetbar de stadt den bosch

Hier kun je alle bovenstaande winkels en horeca vinden (let op: niet alle winkels staan erop i.v.m. de weergave op google maps):

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?