gourmet tips en recepten bossche buik
Ga jij dit jaar met Kerstmis gourmetten en zoek je even iets anders? Met deze tips en recepten wordt jouw gourmet avond nog leuker.

Je kunt ervan houden of niet, maar ik vind gourmetten altijd kei gezellig. Wij doen het eigenlijk alleen maar met de feestdagen en soms combineren we het met kaasfondue, omdat ik dat toch ook wel onwijs lekker vind. Wij stellen onze gourmet schotels eigenlijk altijd zelf samen met lekkere hapjes. Standaard schotels bestellen wij eigenlijk nooit.

gourmet tips en recepten bossche buik

En zelf lekkers bij elkaar verzamelen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik geef je 9 eenvoudige, lekkere tips en recepten om je gourmet avond even extra bijzonder te maken.

gourmet tips en recepten bossche buik
gourmet tips en recepten bossche buik

1. mini nachos schotel bij de gourmet

Het ideale van gourmetten met pannetjes is dat je ook wat meer “gerechtjes” kunt maken en niet alleen vleesjes en groenten gaat bakken. Dit recept is kei simpel.

Wat heb je nodig?
– nachos
– Tomatensaus
– mais, bonen, paprika in stukjes (Ik heb een kant-en-klare mix gekocht)
– geraspte kaas

Doe de nachos in een pannetje en doe de saus, wat bonen en de geraspte kaas eroverheen. Zet je pannetje in het gourmetstel tot de kaas gesmolten is.

gourmet tips en recepten bossche buik

2. Zelf slavinkjes maken

Ik vind slavinkjes altijd kei lekker en je maakt ze super eenvoudig zelf. Deze variant ziet er nog veel gezelliger uit ook.

Wat heb je nodig?
– 100 gram half-om gehakt
– 4 plakjes ontbijtspek
– een takje rozemarijn

Verdeel het gehakt over vier gelijke porties en maak er kleine hamburgers van. Rol het ontbijtspek om de burgertjes heen en prik in het midden een takje rozemarijn.

gourmet tips en recepten bossche buik
gourmet tips en recepten bossche buik

3. Raclette met…

Haha, van een kaasfanaat als ik zou je toch denken dat ik mijn raclette met alles combineer. Maar eerlijk is eerlijk.. Tot deze kalender had ik het nog NOOIT geprobeerd. Maar ik wilde dat toch wel heel graag eens doen. Dus heb ik lekker wat plakken bij de Zuivelhoeve gehaald en het een en ander geprobeerd. I LOVE IT!

Gooi een plak raclette kaas in een pannetje en combineer lekker met kastanje champignons, juin, vijgen of andere dingen die je lekker vindt. Heerlijk op een stokbroodje, bij gebakken aardappels of met wat gegrilde groenten! Kei lekker.

4. Madame saté

Heb je niet heel veel zin om zelf dingen voor te bereiden, maar wil je wel een keer iets anders op tafel dan de standaard schotels? Dan is het gourmet pakket van Madame Saté ECHT een aanrader. De lekkere stokjes saté die jij gewend bent, maar dan in een mini formaat voor op de gourmet.

zalm spiesjes van Madame Saté
De pindasaus en ketjap zijn ook zo lekker! Handig ook die apart verpakte porties!

En dat gewoon ook lekker inclusief de sausjes die je gewend bent. Kende je Madame saté nog niet? Ga dan snel even naar haar website door op de knop hieronder te klikken en bestel zo’n lekker gourmet pakket.

Madame saté

LET OP: de gourmet pakketten van Madame saté kun je voor kerst t/m 20 december (12.00 uur) bestellen en voor oud & nieuw t/m 27 december (12.00 uur).

Té lekker. Vooral met de ketjapsaus en de huisgemaakte pindasaus.

5. 2 variaties voor knoflookboter

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben GEK op boter. Gezouten boter, knoflookboter, truffelboter, kruidenboter etc. En vandaag heb ik 2 varianten voor je met knoflook. Deze gebruik ik hieronder ook voor verschillende gerechtjes.

gourmet tips en recepten bossche buik

knoflook kruidenboter

Wat heb je nodig voor deze boter?
– roomboter
– een snuf grof zeezout
– 3 teentjes verse knoflook
– verse peterselie, bieslook, tijm, rozemarijn en salie. (Natuurlijk kun je hier nog veel meer bij doen)

Hak de knoflook en kruiden fijn en meng met het zout en de boter. Heel lekker om eventueel ook over je biefstuk, aardappeltjes en visspiesjes te bestrijken. Jammie.

zwarte knoflookboter

Wat heb je nodig voor deze boter?
– roomboter
– 3 teentjes zwarte knoflook
– een snuf grof zeezout

Meng de roomboter met het zout en de zwarte knoflook. Super lekker op brood en bij de lamskoteletjes.

gourmet tips en recepten bossche buik
De zwarte knoflookboter is heerlijk bij het lamsvlees.

6. Pittige chorizo spiesjes

Wat heb je nodig?
– 4 satéprikkers
– 1/4 rode ui
– stuk paprika
– 1 chorizoworstje

Snijd de chorizo in in vier gelijke stukken. Verdeel de paprika en de rode uit ook in vieren en rijg van de drie ingrediënten een mooi spiesje. Kei simpel en kei lekker.

gourmet tips en recepten bossche buik
spiesjes met paprika, ui en chorizo

7. Heerlijke wijn voor bij de gourmet van Ben’s Favourites

Wat drink jij het liefst bij de gourmet? Voor mij is het deels afhankelijk van wat ik ga eten, maar over het algemeen kies ik bij de gourmet voor een lekker glas rode wijn. Gelukkig heeft Ben voor zowel de liefhebber van wit en rood een mooie suggestie gegeven. Zo kun jij lekker zelf kiezen.

Ben jij team rood of wit? Klik op de knop hieronder voor jouw Favourite

win: wijnproeverij bij ben's favourites

8. Fijne omeletjes in de gourmet pannetjes

Naast kaas is ei ook wel echt een van mijn favoriete dingen in het leven. En bij het gourmetten word ik dan ook altijd heel blij van een shaker vol met geklopt ei, voor een lekkere omelet. Jij ook? En wat doe jij er dan op?

Ik varieer met champignons, juin, paprika, stukjes vis, stukjes speklap of prei. En soms voor alles tegelijk, haha! Jammie!

gourmet tips en recepten bossche buik

9. Maak je eigen visspiesjes

Wat heb je nodig?
– 4 saté prikkers
– 4 grote garnalen
– 50 g zalm
– 50 g kabeljauw
– de kruiden- knoflookboter van hierboven…

Snijd de stukjes zalm en kabeljauw in 4 gelijke delen en rijg aan ieder spiesje een stukje kabeljauw, zalm en een garnaal! Smelt een beetje van de knoflookboter en besmeer de spiesjes ermee! Kei lekker.

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?