hello my friend Aziatisch eten
Ben jij ook zo gek op de Aziatische keuken? In Den Bosch kan je bij deze leuke hotspots heerlijk Aziatisch eten...

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik gék ben op Aziatisch eten. En dat is absoluut niet op een hoop te gooien, want ieder land heeft zulke andere smaken en iedere keuken heeft ook echt iets wat net weer anders is en gewoon kei lekker.

Wil jij weten waar je lekkere Aziatische gerechten kunt eten? Of gerechten met een “Asian twist“? lees dan vooral even verder, want ik heb 14 leuke zaken en tips voor je op een rijtje gezet! Normaal gesproken ben ik meer van de top 11 lijstjes (ik hou van dat getal), maar in dit geval kon ik niet helemaal kiezen!

Tri Tunggal

tri tunggal den bosch indische afhaal

Oeeh, ik denk dat mijn favoriete Indische afhaal/ berzorg restaurant toch wel echt Tri Tunggal is. Heerlijke gerechten uit de Indische keuken. Of je nou voor een gerecht gaat, of een rijsttafel bestelt, hier word je gelukkig van. Mijn favoriet gerechtjes? De saté, rendang en gulai ayam. Enak, enak.

Hello My Friend

HELLO MY FRIEND RAMEN NOODLES

Voor leuke gerechten van over de hele wereld moet je bij Hello my Friend zijn. Er staan ook diverse gerechtjes met de Asian twist op het menu. Denk aan een lekkere Banh mi als lunch, een ramen bij het diner of een Japanse Okonomiyaki. Een pandan cocktail erbij en je waant je meteen op een tropisch eiland!

Barkade

barkade Den Bosch

Jaaa ook wel een van mijn favorieten hoor. Bij Barkade kan je terecht voor heerlijk Asian streetfood. De kaart wisselt regelmatig, maar ik heb zeker een aantal favoriete gerechten op het menu staan. Leuk om gerechten te delen, maar de wisselhap is ook kei lekker. Daarna nog even gamen of de arcadeclub of nee.. beter karaoke.. dat is wel lekker Asian natuurlijk. Dat maakt het helemaal af.

Toko Sin Fa

Voor de kleine Aziatische boodschappen of een lekker afhaalmaaltijd kan je terecht bij Toko Sin Fa. Stel je eigen box samen door te kiezen uit verschillende gerechtjes en neem er vooral ook een lekker snackje bij zoals lemper, spekkoek, tjendol of risolles.

Restaurant Kaiseki

restaurant kaiseki vught sushi

Officieel geen Den Bosch, maar bij mij wel écht een favoriet.. de sushi van Kaiseki in Vught. Je kan zowel in het restaurant eten als bestellen (ook in Den Bosch). Ik heb zelf tot nu toe alleen nog besteld, maar ik wil zeker nog eens in het restaurant eten. Mijn favoriet van de sushi is toch wel de salmon oshi jalapeño. Mega lekker.

De Kakel Club

Voor de lekkerste Spicy Korean chicken moet je toch wel echt bij de Kakel Club zijn. Heerlijke hotwings in een lichtpikante rode saus. Maar daarnaast staan er nog veel meer lekkere gerechten op het menu met een Aziatische twist voor zowel lunch als diner.

Ishu Eats

ishu eats Den Bosch Indiaas eten

Voor échte lekkere Indiase streetfood gerechten moet je op de vrijdag- en zaterdag markt bij Ishu eats zijn. Ishu maakt heerlijke gerechten en snacks met de smaken van India. En allemaal vega(n). Probeer ook zeker een keer een chocolate chip cookie. Die zijn te gek!

Ramen Brothers

Op Hinthamereinde vind je tegenwoordig de Ramen Brothers. Hier kan je terecht voor verschillende soorten goed gevulde ramen. Check vooral de socials van de zaak om te zien welke soorten er allemaal zijn. Waar ga jij voor? Ik denk dat ik team “duck” ben!

Restaurant Indonesia Bandung

Oeeh van Restaurant Indonesia Bandung ben ik ook fan. Zowel eten in het restaurant als een (maand) menu afhalen is echt heel lekker. maak een keuze uit een van de rijsttafels op het menu en laat je verassen door de smaken van Indonesië.

JOYA

Ben jij ook zo’n fan van bubble tea? Het drankje met de o.a. tapioca balletjes, thee, gecondenseerde melk is uit Taiwan komen overwaaien en inmiddels ook hier helemaal populair. Bij JOYA kan je terecht voor lekker veel verschillende varianten bubble tea, milk tea, de Oeteadonk (met de kleuren rood wit geel) en fruit tea. Daarnaast maken ze ook lekkere poké bowls. Dat is natuurlijk oorsprong niet Aziatisch (dat lees je hieronder nog), maar heeft wel veel dezelfde soort smaken die je ook bij sushi tegen komt, maar dan in een bowl.

Prince of India

Wist je dat dit restaurant in de Orthenstraat al sinds 1991 bestaat? Dat is echt lang voor Bossche begrippen. Hier kan je terecht voor de Indiase keuken. Lekkere curry’s, tandoori gerechten of Biryani, ze hebben het allemaal. Bezorgen is ook mogelijk.

Eetbar de Stadt

frietje rendang eetbar de stadt

Jaaa.. mijn achterburen! Leuke, kleurrijke gerechtjes voor lunch, diner en borrel, waarvan veel met een Aziatische twist. Van frietje rendang (recept van tante Astrid) tot pepesan, van bun bao tot Koreaans buikspek. Wijntje of een gin tonic erbij, spelletje op tafel en het wordt een top avond.

Zoetelief

zoetelief asian plate deluxe

Bij Zoetelief heb je gerechten met invloeden van over de hele wereld, maar wat ik vooral heel leuk en lekker vind is de “Asian Plate deluxe“. Een borrelplank met lekker veel Aziatische smaken. Goed glas wijn erbij, op het terras gaan zitten en mensen kijken in de KP. Stiekem is dat zo nu en dan wel echt mijn Guilty pleasure.

Poké Perfect

poke perfect den bosch poke bowl

Officieel mag het niet op het lijstje, want pokebowls zijn oorspronkelijk niet iets Aziatisch. Deze heerlijke gevulde rijstbowls met vis en andere lekkere toppings vinden hun oorsprong in Hawaï. Toch zet ik hem even op het lijstje omdat de meeste smaken ook terug te vinden zijn in sushi bowls en de smaak “umami” toch ook wel echt in de Aziatische keuken hoort. Ga voor een van de specials of stel je eigen bowl samen met al je favoriete toppings! Mega lekker.

Hier kan je alle Asian hotspots in Den Bosch vinden:

Please follow and like us:

Hotspots, tips en win acties in je mailbox?